HEADFIT

Princ Harry lansira novi fitness program: Usmjeren je za pomoć ratnim veteranima i vojnicima

Sanda Milinković

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

"Fitness program je u izradi gotovo tri godine i vrlo sam zahvalan svima koji su s nama bili na ovom putovanju", kaže princ Harry.Princ Harry pomaže u lansiranju nove platforme dizajnirane da pomogne vojnom osoblju i veteranima, ne bi li bili proaktivniji s održavanjem mentalnog i fizičkog zdravlja, prenosi  Harper’s Bazaar.


Digitalni program nosi naziv “HeadFIT”, a nastao je u partnerstvu između kampanje za mentalno zdravlje “Heads Together” te Ministarstva obrane. Dizajniran je posebno za zajednicu britanske obrane, a pruža pristup alatima za samopomoć koji bi trebali poboljšati raspoloženje i samopouzdanje vojne zajednice. Pritom promoviraju značajke poput vježbi disanja, položaja tijela i tehnike relaksiranja koje se mogu jednostavno integrirati u svakodnevni život.


“Platforma je u izradi gotovo tri godine i vrlo sam zahvalan svima koji su s nama bili na ovom putovanju. Svatko tko je radio na ovome da bi stvorio ono što imamo danas,  trebao bi biti nevjerojatno ponosan i uzbuđen zbog utjecaja kojeg će imati.
Već dugo vjerujem da bi vojna zajednica trebala voditi put za ostatak društva. Predugo smo čekali da nas dostignu problemi i tek onda reagirali na njih. HeadFIT je proaktivan pristup mentalnom fitnessu, a fokus je na našem potencijalu koji povećava naš nastup, koristeći provjerene metode u sportskoj znanosti”, kazao je Harry u izjavi.