Raskošna plesna produkcija

Flash Dance Unit proslavio 20 godina postojanja: Plesni spektakl odraz je ljubavi i strasti spram plesa

Sandy Uran

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

U bogatoj produkciji nastupilo je osamdeset uvježbanih plesača, članova Kluba, uz četrdeset gostiju iz Dance Queen grupe koji su priuštili pravi plesni spektaklRIJEKA – Povodom dvadeset godina postojanja te primanja u punopravno članstvo Hrvatskog sportskog plesnog saveza, riječka plesna grupa Flash Dance Unit, održala je proslavu velikom plesnom produkcijom u riječkome Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Pokazali su raznovrsnost stilova, plesače i koreografije za razne plesne točke, što im je i omogućilo punopravno učlanjenje u Hrvatski sportski plesni savez.

Foto galerija: Flash dance unit u HKD-u Foto: Ana KrižanecFlash Dance Unit plesna grupa osnovana je 2002. godine, kad su imali 18 upisanih plesača, ali želja, volja i naporan rad odveli su ih na mnoga natjecanja i razne nastupe. Grupa trenutno broji oko 80 članova koji su podijeljeni u nekoliko grupa; najmlađi član ima 3, a najstariji nepunih 60 godina. Bračni par Mantilla, Dobrila i Renton, osnivači plesne grupe, povodom obilježavanja dvadeset godina postojanja pripremili su spektakularne nastupe i scenski izazovnu produkciju, kojoj se priključio dio bivših članova iz prijašnjih generacija, kao i gosti, također, bivši članovi, a sada uspješni plesači i treneri: Roman Vrančić, Sandra Ložnik, Videčak Glad, Marija Španja.


 
U bogatoj produkciji nastupilo je osamdeset uvježbanih plesača, članova Kluba, uz četrdeset gostiju iz Dance Queen grupe koji su priuštili pravi plesni spektakl. Nastupi mnoštva plesača pokazali su izvrsnu koordinaciju, uvježbanost u različitim plesnim stilovima kojima se klub bavi. Nakon velike produkciju u HKD-u druženje se nastavilo u Pogonu kulture na kojem se održao All style battle uz vrijednu nagradu.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak!