"Luda"

Platforma Femme Nouvelle ide dalje s novom pjesmom Ide Prester “Luda”

S.M.

foto: Vladimira Spindler

foto: Vladimira Spindler

"Hej što te nema, prazan mi je stan, koža mi fino miriše" – stihovi su kojima počinje nova pjesme Ide PresterHipnotičkom synth-pop pjesmom “Luda”, neponovljive Ide Prester, nastavlja se drugo poglavlje platforme Femme Nouvelle, koje su otvorile sjajne Nika Turković i Anja Papa (pocket palma).
“Hej što te nema, prazan mi je stan, koža mi fino miriše” – stihovi su kojima počinje nova pjesme Ide Prester, a već prvi taktovi i riječi primamljivo uvode u hipnotičku pop synth atmosferu, prepoznatljivu za senzualnu Idu Prester. Na krilima prethodnoga singla “Kvar”, Ida donosi novu, intrigantnu pjesmu “Luda”, kao svojevrsni nastavak.


“Ovo je pjesma o nedostajanju, iščekivanju i strasti. Cijela godina nam je takva, život je stao, čekamo dobre vijesti. Ljudi –  ludite, vičite, grizite, lomite se pa ponovo lijepite… sve je to normalno. Samo se beskrajno, nerazumno i punim srcem zaljubite ove jeseni. I lakše ćemo proći kroz ovu čudnu zimu 2020.”, poručila je Ida.


foto: Vladimira Spindler


Iako bismo mogli reći da je 2020. godina poprilično luda, ona je za Idu vrlo plodonosna. Iza nje su uspješna četiri singla – Šansa, Minuta, Dodir i Kvar – od kojih zadnja tri pripadaju ovoj godini. Sve singlove Ida je objavila pod svojom samostalnom diskografskom etiketom, čime Prester odvažno utabava svoj put među neovisnim diskografima.


foto: Vladimira Spindler
Pjesmu “Luda” je napisala u suradnji s omiljenim zagrebačkim electro pop dvojcem pocket palma, čija je suradnja počela na remixu pjesme “Minuta”, a nastavila se na singlu “Dodir”, nastalom tijekom lock downa.


Singl “Luda” prati video spot, koji su ostvarili stalni Idini suradnici, Vladimir Miladinović Piki (kamera) i Marko Ćerketa (art direkcija).


“Kako je ova pjesma na neki način nastavak singla Kvar, odlučili smo zadržati neke elemente iz tog spota. Prvenstveno je publika zapazila kostim, u Ludoj izrađen od drugih boja i materijala. Taj model sada u ekipi zovemo ‘Ida odijelo’. Autentičan, prepoznatljiv, decentno sexy.. baš kako bi i Idu samu opisali.”, komentirao je Marko Ćerketa.


foto: Vladimira Spindler


Ida se početkom godine priključila ovogodišnjem izdanju projekta Femme Nouvelle koje ponovno okuplja vrsne kantautorice od kojih su prve četiri Nika Turković, Anja Papa (pocket palma), Barbara Munjas i Ida Prester, a nova imena su fantastične Ivana Starčević, Nina Bajsić, Billie Joan i Playground Hustle (Ivona Eterović  i  Magdalena (Megi) Slović).


Cilj projekta je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju.


Album “Femme Nouvelle Vol.2” bit će objavljen tijekom studenog.