Queen B

Ovaj je glazbeni spot proglašen najboljim ikad. Neki kritičari su ga prozvali “anti-policijskim”

S.M.

Foto; YouTube Screenshot

Foto; YouTube Screenshot

Na kritike je odgovorila i slavna pjevačicaGlazbeni spot za pjesmu “Formation” koju izvodi Beyonce Rolling Stone je proglasio najboljim videom svih vremena. “Formation” (2016.)  se našla na prvom mjestu ljestvice najboljih glazbenih videa, a režirala ga je Melina Matsoukas. Glazbeni spot je tako prestigao i Jacksonov “Billie Jean”, Princeov “Kiss” i “Bad Romance” u izvedbi Lady Gage.


“Formation” sadrži neke nevjerojatne vizuale, a jedan od njih je scena u kojoj Beyonce leži na krovu policijskog auta u razrušenom New Orleansu te zid s natpisom “prestanite pucati u nas.”


Prema Matsoukas, Beyonce je u spotu htjela prikazati “povijesni učinak ropstva te što je učinio crnim obiteljima”.
“Željela sam pokazati da su ovo crnci. Uspijevamo, patimo, utapamo se, tuku nas, plešemo, jedemo i još uvijek smo ovdje”, kazala je Matsoukas o konceptu spota.


Neki su kritičari spot (i samu Beyonce) svrstali u kategoriju anti-policijskih na što je pjevačica reagirala u razgovoru za Elle. Kazala je da svatko tko vjeruje da je ona protiv policije, misli pogrešno.


“Umjetnica sam i mislim da je najsnažnija umjetnost obično krivo shvaćena. Ali svatko tko shvati moju poruku kao antipolicijsku je potpuno u krivo. Imam toliko poštovanja prema policajcima koji nas čuvaju  i prema njihovim obiteljima. Ali neka bude jasno – protiv sam policijske korupcije i nepravednosti. To su dvije različite stvari”, kazala je Beyonce, a prenosi Page Six.