Kriva je treća strana?

Osoblje tužilo Kim Kardashian. Teška je milijardu dolara, ali čini se da radnicima kasni s plaćama

S.M.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

U tužbi stoji da nisu plaćeni prekovremeni te da se radilo bez pauze.Kim Kardashian nalazi se pred tužbom koju je podnijelo sedam članova osoblja zaduženih za održavanje te uređivanje vrtova u njezinoj vili vrijednoj 60 milijuna dolara.


Prema tužbi koju su podnijeli ovog ponedjeljka, tužitelji tvrde da Karadashianka nije na vrijeme isplaćivala plaće, odbijala platiti 10 posto poreza na plaće, nije plaćala prekovremene i ponekad ih je tjerala da rade bez pauze za obrok.


Jedan bivši zaposlenik star 16 godina, kaže da je radio puno dolje od dozvoljenih 48 sati koliko smiju raditi sezonski maloljetni radnici. Drugi pak tvrdi da je kada je pokušao o prekovremenima, porezu i pauzama razgovarati s Kardashiankom, dobio otkaz.
Andrew Ramirez,  Christopher Ramirez, Andrew Ramirez Jr.,  Aron Cabrea, Rene Ernesto Flores, Jesse Fernandez i Robert Araiza, sada tuže Kardashianku za iznos koji im duguje zbog neplaćene plaće i prekovremenih.


Tužitelje zastupa odvjetnička firma koja zastupa i jednog zaposlenika Kanyjea Westa u sličnoj tužbi.


Glasnogovornici Kim Kardashian za Page Six su kazali: “Radnici su bili zaposleni i plaćeni kroz treću stranu koju je zaposlila Kim. Ona nije dio dogovora između treće strane i radnika pa time nije odgovorna za to kako se što radilo te kakvi su bili dogovori.


Kim je uvijek plaćala treću stranu za usluge i nada se da će problemi između radnika i stranke preko koje su zaposleni biti riješeni.”


Izvor blizak zvijezdi kaže da Kim nema običaj ne plaćati račune na vrijeme jer ponosno plaća ljude koji rade.