"Sebi dovoljan"

Suradnja Martine Majerle i Matije Dedića: Obrada Gibonnijeve pjesme najavljuje nosač zvuka “Ladies”

Ivana Kocijan

Foto: CRO.REC

Foto: CRO.REC

Popis moćnih vokala ne bi bio potpun bez Matijine prve i najvažnije žene u životu, dive Gabi Novak,Hrvatski glazbeni zavod bio je savršen odabir za snimanje novog spota i singla »Sebi dovoljan« u izvedbi Matije Dedića i Martine Majerle. Radi se o obradi Gibonnijeve pjesme koja najavljuje novi studijski album Matije Dedića »Ladies« čiji naziv ukazuje da je na njemu ugostio – dame.


Lea Dekleva, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Lana Janjanin, Vesna Pisarović, Tamara Obrovac, Sara Renar, Martina Majerle, Tena Vodopija, Mirela Priselac Remi i Marijana Zlopaša neke su od vokalistica koje je odabrao prema svom senzibilitetu, prijateljstvu i prijašnjim suradnjama.


Naravno, ovaj popis moćnih vokala ne bi bio potpun bez Matijine prve i najvažnije žene u životu, dive Gabi Novak, kojoj je posebna gošća u pjesmi Daria Hodnik Marinković.
– Zaista sam zahvalan Gibi što nam je ustupio ovu odličnu pjesmu. Njegov opus iznimno cijenim, a ovu je pjesmu on sam predložio. Zanimljivo je kako ona zvuči iz ženskog ugla u Martininoj interpretaciji, rekao je jedan od naših najboljih jazz pijanista.


Oduševljenje novom suradnjom nije krila ni opatijska pjevačica Martina Majerle, koja je čvrsto zakoračila u solokarijeru.


– Matija i ja smo odavno pričali o nekoj suradnji i drago mi je da se ona napokon i ostvarila. Gibonni je velik glazbenik i sjajan kantautor te je zaista izazov otpjevati njegovu pjesmu iz ženskog ugla, ali vjerujem da će publika biti zadovoljna Matijinom i mojom izvedbom. Posebno sam zahvalna Matiji što nije zaboravio naše dogovore te što je baš odabrao mene i ovu pjesmu za najavu svog novog albuma, rekla je.
Novi aranžman za pjesmu »Sebi dovoljan« potpisuju Matija Dedić i Ivan Popeskić.