Nova knjiga

Obitelj Amy Winehouse osjeća se “izdanom” od strane njezinog najboljeg prijatelja Tylera Jamesa

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

My Amy: The Life We SharedObitelj Amy Winehouse osjeća se “izdanom” od strane njezinog najboljeg prijatelja Tylera Jamesa i osporava mnoge tvrdnje iznesene u njegovoj novoj knjizi. Izvor blizak obitelji otkrio je da se osjećaju vrlo ‘razočarano’ njegovom odlukom da objavi njegovu ‘verziju događaja’, pogotovo kad se približila deseta godišnjica Amyne smrti.


Pjevačica i Tyler (39) upoznali su se kad su imali 12 godina u londonskoj kazališnoj školi Sylvia Young, a prema The Sunu, njezini roditelji Janis i Mitch vjerovali su da je on jedini prijatelj koji je neće ‘unovčiti’ i iskoristiti zbog slave, prenosi Daily Mall.


Međutim, nakon što su otkrili izdanje knjige My Amy: The Life We Shared, čini se da su promijenili svoje mišljenje. Izvor je objavio za ovu publikaciju: ‘Oni ne prepoznaju pjevačicu kojeg James prikazuje u knjizi – detalji koji su razbjesnili Amynu obitelj, uključujući i njegovu tvrdnju kako joj je jedina bliska osoba koja joj pokušava pomoći da pobijedi svoje demone.
‘Amyina obitelj ukazuje na druge tvrdnje u knjizi za koje kažu da su sasvim pogrešne – čak i uključujući detalje njezina pogreba. ‘Članovi Amyne obitelji razočarani su što je Tyler objavio knjigu bez savjetovanja s njima i osporavaju mnoge njegove tvrdnje.’


Prema navodima insajdera, nisu bili informirani o knjizi prije njenog izlaska, a bili su ‘posebno uznemireni’ kad su shvatili da Tyler tvrdi da je jedini prijatelj koji nije plaćen da provodi vrijeme s Amy u posljednjim trenucima njezinog života. Primijetili su da su ključni ljudi, poput njezinog zaručnika Rega Travissa, bili izbačeni iz knjige jer su dovodili u pitanje istinitost tvrdnji koje je iznio. Izvor je dodao da su svojedobno Tylera smatrali ‘jednim od svojih’ i financijski ga podržavali, kao i Amy, no knjiga je ‘ostavila loš ukus u ustima’. Rekli su da će deseta obljetnica biti “dovoljno teška” za obitelj, a nova će je knjiga samo pogoršati.