Neprežaljena zvijezda

Novi dokumentarac o Amy Winehouse predstavit će se publici ovoga ljeta

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Novi BBC-jev dokumentarni film o životu Amy Winehouse emitirat će se ovog ljeta povodom 10. godišnjice njezine smrti.Dokumentarni film pod naslovom “10 godina kasnije” proslavit će “život i nasljeđe” pjevačice koja je tragično umrla sa samo 27 godina. Film ima za cilj “istražiti tko je zapravo bila kroz prizmu onih koji su je najbolje poznavali, osvjetljavajući dijelove njezinog života za koje se do danas nije čulo “, rekao je BBC u priopćenju za medije.


Priču će ispričati pretežno preko njezine majke Janis, a velik dio motivacije za snimanje filma zaslužan je zbog multiple skleroze koja može utjecati na njezino pamćenje. “Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Amy, onu koju sam odgojila i radujem se prilici da ponudim razumijevanje njezinih korijena i dublji uvid u stvarnu Amy”, rekla je Janis.


Dokumentarac će prikazati nikad viđene snimke iz osobnih arhiva, kao i iz BBC arhive. Još nema određenog datuma objavljivanja 60-minutnog filma, ali znamo da će se ove godine emitirati na BBC Two.