Something in the Way

Novi Batman inspiriran je Kurtom Cobainom. Redatelj kaže da glavni glumac ima “njegovu vibru”

S.M.

Foto: YT Screenshot

Foto: YT Screenshot

Reeves je zaključio da Pattinson istovremeno može biti i rock zvijezda i otpadnik, baš poput frontmena Nirvane.Redatelj i jedan od scenarista novog filma “Batman”, Matt Reeves, kaže da je svoju verziju akcijskog junaka temeljio na Nirvaninom frontmanu Kurtu Cobainu te da je glumac Robert Pattinson idealan za takvu ulogu.


Reevesov film u kina bi trebao 4. ožujka iduće godine, a prvi trailer prati Nirvanina “Something in the Way” dok je u novijoj inačici pjesma pojačana orkestrom.


U intervjuu za Empire, Reeves kaže da je odabir pjesama namjeran.
“Slušam glazbu dok pišem, a pišući prve scene slušao sam Nirvaninu ‘Something in the Way’. Tada sam odlučio da ću Brucea Waynea umjesto playboya kakvim je do sada bio prikazan, predstaviti kao novu verziju koja je preživjela veliku tragediju te postala povučena. Pojavila mi se ideja fiktivne verzije Kurta Cobaina u raspadajućoj vili”, kazao je Reeves.


Kada je Reeves vidio Pattinsona u filmu “Good Time” iz 2017. godine, prišao mu je s idejom uloge Batmana.


“U tom se filmu mogla osjetiti njegova ranjivost i očaj, ali i snaga. Smatrao sam to odličnom kombinacijom. Ima i vibru Kurta Cobaina, gdje izgleda poput rock zvijezde, ali i otpadnika”, dodao je, prenosi Ultimate Classic Rock.