"Bond"

Ivana Kindl objavila tajanstven i zavodljiv singl – kao soundtrack za Jamesa Bonda

Ivana Kocijan

Foto: BENJAMIN STRIKE

Foto: BENJAMIN STRIKE

Jedna od naših najboljih vokalistica donosi atmosferu poput one u filmovima o popularnom tajnom agentuIvana Kindl objavila je tajanstven, mističan i zavodljiv singl »Bond« koji slušatelje vodi u atmosferu poput one u soundtracku za filmove o slavnom tajnom agentu Jamesu Bondu. Senzualan glas jedne od najboljih hrvatskih vokalistica, zamaman ritam i istaknuti bas dominiraju pjesmom te stvaraju neodoljivo plesni R’n’B ugođaj.


– »Bond« u demo verziji postoji već pet godina, borili smo se s refrenom u početku pa je vrijeme i strpljenje pokazalo svoje dok se nije dogodila inspiracija. Pjesma nas je od početka podsjećala na pjesme iz filmova o Jamesu Bondu, zato je i ostao naziv. Tekstopisca Denisa Špičića također je asocirala na to, stoga je i napisao sjajan i slikovit tekst koji je zaokružio cijelu priču, otkrila je Ivana.


Uz nju, autor glazbe je i Alen Križaj, također zaslužan za aranžman i produkciju.
Spot za pjesmu »Bond« snimljen je u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, čiji kadrovi savršeno dočaravaju njenu zavodljivu atmosferu. Navedenim je spotom Ivana ujedno i ostvarila prvu suradnju s producentskim duom koji čine Benjamin Strike i Luka Vidović.


– Htjeli smo dočarati tu pomalo tamnu, retro estetiku pjesme. Ivana je osoba s kojom je vrlo lako raditi, »down to earth« zvijezda, koja je na setu uspjela napraviti opuštenu i ugodnu atmosferu. Što se tiče atmosfere u spotu, ona je dosta glamurozna i ima taj bondovski štih, tako da smo jako zadovoljni kako vizual prati i samu pjesmu.


S nama je ponovo radila i makeup artistica Hana Tušek, koja je pretvorila sve naše i Ivanine snove u stvarnost. U videospotu Ivana nosi prekrasne haljine našeg poznatog dizajnera Ivice Skoke, rekli su Benjamin i Luka.


Pjesmom »Bond« Ivana Kindl nastavlja niz autorskih pjesama koji je započeo sa »Sve istine i laži«, popraćen uspješnima »Ima nade«, »Budi mi blizu«, »Imamo razlog«, »Ostavljaš me samu« te »Divovi ljubavi«.