Novi singl

Nina Kraljić predstavlja videospot za pjesmu “Rijeka”

Ivana Kocijan

FOTO/PRESS

FOTO/PRESS

Ptica je snažan zaštitnik i vodstvo u traženju, otkrivanju i prepuštanju, individualnom putu autentičnog pojedincaGlazbenica Nina Kraljić, umjetničkim imenom Alkonost of Balkan, predstavila je videospot za pjesmu “Rijeka” sniman na dvjema posebnim i prekrasnim lokacijama: na području Nacionalnog parka Plitvička jezera te na rijeci Korani u Slunju. Stihove pjesme potpisuju Miki Solus i Nina Kraljić, autorica glazbe je Hana Librenjak, a vokal aranžman djelo je Nine Kraljić. Za produkciju je zaslužan Tihomir Preradović, dok su prateće vokalistice bile Nina Kraljić, Anita Huđek, Ina Milačić, Jana Drobina.
Za režiju i scenarij spota zaslužna je Karla Lulić, za kameru i montažu zadužen je bio Dinko Šimac, za kostimografiju i dizajn Martina Sporiš, a za fotografije Nicolas Diamane. Za šminku se pobrinula Barbara Tomas-BrushBara, za frizuru Lovro Šprajc, a asistentica je bila Ema Jugovac. U videu sudjeluju: Ina Milačić, Anita Huđek i Jana Radić.


– Pjesma “Rijeka” je simbolična i znakovita za mene, ne samo zato jer sam počela jasno i usmjereno graditi stilski glazbeni izričaj unutar etna, naših staroslavenskih običaja i elemenata uz neizbježnu povezanost s prirodom, već i zato što samo značenje rijeke jest prepuštanje, čišćenje starog i uranjanje u novo, hrabrost da se nesputano krećemo prema onom što zaista jesmo, možemo i želimo. Potraga i preobrazba u novo i jače tema je ove pjesme i samog videa.


Ptica je snažan zaštitnik i vodstvo u traženju, otkrivanju i prepuštanju, individualnom putu autentičnog pojedinca – ako se pojedinac usudi krenuti na to izazovno, unutarnje putovanje, objasnila je Nina i nastavila:
– Nadam se da vam se spot sviđa jer smo zaista dali sve od sebe da u 3 minute dočaramo ovu kompleksnu priču. Ne znam kako da zahvalim svim sudionicima na stvaranju ove čarolije! Mogu samo obećati da će ih biti još i da se marljivo radi na novim materijalima. Iznimno sam sretna i privilegirana što surađujem i što sam upoznala toliko divnih i čarobnih ljudi! Svima koji su ovaj moj početak sna učinili mogućim – od srca hvala! Hvala i sponzorima, a to su Nacionalni park Plitvička jezera, Gradski ured za kulturu grada Zagreba i Imanje Jelaš iz Slunja, što su prepoznali naš projekt i podržali nas!