Riječka country grupa

Nikolina Tomljanović i Crooks & Straights jučer su u The Beertiji snimali spotove za dvije pjesme

Sandy Uran

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Stiže videoizdanje za »Rolling Flatbed« i »Želim poći bilo gdje«.Unatoč pandemiji riječka country grupa Crooks & Straights uspješno jaše na valovima uspjeha. Osnovana je davne 1999. godine, a ove godine nakon potpisivanja ugovora s Dallas Recordsom objavit će novi album. Kako doznajemo, »radovi su u tijeku«. Na tom će se albumu naći i pjesma »Rolling Flatbed« koju je napisao Robert Bradičić na tekst Damira Matkovića.


Istovremeno, tu je pjesmu odabrala i Nikolina Tomljanović, njihova pjevačica, za potrebe vlastitog albuma koji objavljuje ove godine, te ju je snimila i u hrvatskoj verziji za koju je tekst realizirao Dinko Fazinić. U hrvatskoj varijanti naslov pjesme glasi »Želim poći bilo gdje«. Za obje pjesme jučer je u The Beertiji na Trsatu sniman videospot.


Prvi dio spota je snimljen u Garićima kod kolekcionara Mihe te na željezničkoj stanici u Šapjanama, a nekoliko kadrova je »ulovljeno« i na željezničkoj stanici na Pećinama – Sušak, otkrila nam je Nikolina.
– Pjesma »Rolling Flatbed« govori o osobi koja želi potpun zaokret u životu te želi ostaviti sve iza sebe, dodala je.


– Video je koncipiran tako da se priča odvija upravo u tom kontekstu, istaknuo je redatelj spota Mladen Srića, inače basist grupe.
Doznali smo i kako se na tu temu donekle oslanja i hrvatski tekst, te je iz tih razloga videouradak moguće u velikoj mjeri snimati za obje verzije. Sljedećih tjedana radit će se montaža, a onda slijedi premijera spota.


nikolina_tomljanovic

Foto: Vedran Karuza


– Za kojih mjesec dana, a možda i ranije, kazala je Nikolina koju smo zatekli u pauzi tijekom koje se popravljala šminka za koju je bila zadužena Iva Mokran Peranić, dok frizuru potpisuje tim frizerskog salona Alexandra.


»Crooks & Straights« čine Nikolina Tomljanović (vokal), Luciano Bradičić (bubnjevi), Robert Bradičić (gitara), Jure Celić (violina), Damir Matković (klavir) i Mladen Srića (bas). Mladen Srića, redatelj, snimatelj i montažer spota, naveo je i kako mu se u snimanju pridružio Dominik Dudić, dok svjetlosne efekte potpisuje GIS, odnosno Lana Miličević i Lorin Zović.


Matković je dodao kako planiraju ponovo izaći na pozornicu upravo u The Beertiji, 4. kolovoza, a dan kasnije nastupit će na Wild Wild West festivalu koji će biti održan nadomak Ljubljane, te mjesec dana kasnije na Harley Davidson Biker Festivalu u Villachu, u Austriji.