»Zlatni ključ sudbine«

Nikad objavljen duet Maje Blagdan i Marsella Benzona

Ivana Kocijan

FOTO/Marko Gracin

FOTO/Marko Gracin

Ivo Lesić ponovo otkrio skriven dragulj.Prije točno dvadeset godina hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija predstavila se na Dori pjesmom »Zlatni ključ sudbine«. Godine 2004. skladatelj i producent Ivo Lesić snimio je Terezin singl u nešto drugačijem aranžmanu, a pjesmu su ovoga puta zajednički izveli Maja Blagdan i Marsell Benzon. »Zlatni ključ sudbine« u novom je izdanju stajao u ladici sve do danas, a zahvaljujući njenom autoru, Ivi Lesiću, te ekipi iz CroRec digitala pjesma je konačno ugledala svjetlo dana.


„Tijekom 2004. godine dosta sam radio s Majom Blagdan i Marsellom Benzonom i tada smo odlučili snimiti sjajnu Terezinu pjesmu s Dore u nešto drugačijem izdanju. Odlučili smo da je Maja i Marsell izvedu u duetu te donijeli odluku da je ubacimo na CD koji smo tada planirali objaviti.


Međutim, iz nekog razloga, pjesma je godinama stajala sa strane kao master snimka te smo zaključili kako je krajnje vrijeme da se konačno objavi. Tako je ekipa iz Croatia Recordsa napravila sjajan video lyric koji odlično prati duet. Priča s ovim singlom ustvari je identična onoj s nikad objavljenom pjesmom »Nisi moj« Meri Cetinić. Jednostavno smo je pronašli u arhivi i odlučili objaviti“, rekao je Ivo Lesić.
Objavom pjesme »Zlatni ključ sudbine« Lesić je hrvatskoj glazbenoj sceni još jednom otkrio duet koji je dugo godina bio zaboravljen. Izvedba Maje Blagdan i Marsella Benzona zasigurno će izazvati pozitivne reakcije, a obožavatelje Tereze Kesovije podsjetiti na njenu sjajnu izvedbu iste pjesme.