»Jedan korak«

Neprofitna zaklada Petrin korak u sjećanje na tragično preminulu Petru: Podršku dali glazbenici novom pjesmom

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

U sjećanje na Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, brojna poznata imena iz javnog i društvenog života podržala su rad novoosnovane ZakladeU spomen na 20-godišnju Petru Jerković koja je u lipnju ove godine smrtno stradala na zagrebačkom Jarunu, kada je na nju naletio motociklist bez položenog ispita i pod utjecajem alkohola, osnovana je zaklada Petrin korak. U sjećanje na Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, brojna poznata imena iz javnog i društvenog života podržala su rad novoosnovane Zaklade za sigurnost u prometu Petrin korak kojoj je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja onih najnevinijih, te prevencija prometnih nesreća.


»Sama ideja o Zakladi proizašla je od kolega s posla i tvrtke Quehenberger Logistics d.o.o, koji su vođeni srcem i poštovanjem, u znak podrške Petrinom ocu koji je njihov dugogodišnji djelatnik, kao i cijeloj obitelji, osnovali Petrin korak te na taj način doprinijeli očuvanju uspomene na Petru«, navodi se u opisu Zaklade.


Ova neprofitna Zaklada djelovati će na ostvarenju svog primarnog cilja putem humanitarnih akcija i različitih edukativnih radionica, a sve s ciljem podizanja svjesnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu.
Podršku radu zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena domaće glazbe: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu »Jedan korak« putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade, te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu.


Glazbu za pjesmu »Jedan korak« potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović; tekst Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka. Produkciju pjesme potpisuje deciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), produkciju/režiju video spota Marko Zeljković Zelja – All in one produkcija. Nakladnik pjesme je izdavačka kuća Hit Records.