Iduće godine u Opatiji

HRT priprema 4 verzije održavanja: “Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora”

Mira Jelačin

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno će biti održan. Natječaj za prijavu pjesama bit će raspisan na web-stranici HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosincaHrvatska radiotelevizija je odlučila da će se Dora 2021. održati 13. veljače sljedeće godine u Opatiji, dakako, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili. HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno biti održan – ali prema kojem scenariju, ovisit će o tome kakva će biti situacija s koronavirusom u veljači.


– Dora je festival koji samo još dodatno potvrđuje da HRT zna napraviti vrhunski spektakl i realizirati produkcijski iznimno zahtjevan projekt, da ima i ljude i tehniku doraslu svjetskim standardima, ali i da promovira domaću zabavnu glazbu i nastavlja podržavati hrvatske glazbenike i u ovim teškim, globalnim vremenima koronakrize, naglasio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.


Pohvalio je pritom i odličnu suradnju s Gradom Opatijom, s kojim HRT ima popisan dvogodišnji ugovor za ugošćavanje Glazbenih dana HRT-a i Dore.
Kada će biti raspisan natječaj za Doru 2021., otkrila je Uršula Tolj.


– Ono što je sigurno, to je da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosinca 2020. godine i vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti rast ukupnog broja prijavljenih pjesama, izjavila je urednica projekta Dore Uršula Tolj i dodala:


Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju.


I ovog puta pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će 16 finalista koji će se boriti za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu u svibnju 2021. godine.