Glazbeni dio Motovun Film Festivala

Ovo su najuzbudljiviji domaći izvođači u Motovunu

Ivana Kocijan

Foto: Press

Foto: Press

Ulaz na sva događanja je slobodan uz predočenje COVID-potvrdeGlazba obogaćuje život – geslo je kojeg se Motovun Film Festival drži i u pandemijskim vremenima. Koncerti i nastupi DJ-a začinit će i ovoljetno izdanje koje počinje danas i trajat će do 31. srpnja. U novim uvjetima festival predstavlja i novu glazbenu pozornicu na otvorenom – u prostoru kina Billy – na kojoj će nastupiti: Alejuandro Buendija i Sinovi, Je Veux, pocket palma, Porto Morto te DJ Mario Kovač.


Apsurdne teme


»Vrhunska lirika, puno crnog humora, raspon od rapa preko popa i šansone do rocka, aduti su kojima osvaja Alejuandro Buendija. Alter ego TBF-ovca Saše Antića penje se na motovunsko brdo 27. srpnja u najboljoj formi nakon izlaska albuma »Škrinja« nastalog za vrijeme karantene i punog komentara apsurdnih društvenih tema.


Svojim toplim soul glasom Je Veux će dodatno zagrijati ljetnu motovunsku večer 28. srpnja. Pjevačica koja je sjajno otpjevanim i produciranim debitantskim albumom obilježila godinu, donosi dašak soula u kombinaciji s elektronikom, jazzom, discom i funkom uz mnogo neodoljivih plesnih momenata. Spa štala by Mario Kovač je spoj performansa i glazbenog događanja, konceptualni DJ set koji priziva sjećanje na najveće hitove morskih terasa i jadranskih diskoteka, uz turističku animaciju i vesele igre za furešte i domaće. Nastup Marija Kovača 29. srpnja idejno se uklapa u glavnu temu ovogodišnjeg festivala koja propituje učinke turističke najezde na dušu pitomih domorodaca – bit će to wellness aerobik, ribarska fešta i piratska noć u jednom«, navode organizatori pa dodaju:


Novi materijal
»Pocket palma je sa svojim synthpopom najbliža zvuku 80-ih, a često ih uspoređuju i s Denis & Denis. Retro instrumentalne dionice, elektronički zvukovi i dreamy vokali pokrenut će publiku 30. srpnja duboko u noć nakon završetka projekcija. Završnu festivalsku feštu 31. srpnja uveličat će trenutačno najintrigantniji domaći bend Porto Morto. Nastali iz kolektiva JeboTon, razvili su zvuk koji je teško žanrovski odrediti, a prepoznatljivost grade i snažnim vizualnim izrazom. Novu eru karijere najavili su nedavnim izlaskom trećeg albuma, a jedna od prvih prilika za konzumiranje novog materijala bit će upravo u Motovunu.


Ulaz na sve nastupe, koji će se održavati nakon večernjih projekcija, je slobodan, uz posjedovanje COVID-potvrde koja će biti potrebna i za dnevne projekcije u zatvorenom, ali ne i za večernje projekcije na otvorenom. U vrijeme festivala bit će omogućeno testiranje u Motovunu, o čemu je više moguće saznati na festivalskoj mrežnoj stranici.