Zaoštrilo

Meghan Markle optužuje Buckinghamsku palaču za održavanje laži. Kaže da ju neće moći ušutkati

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"Ne znam kako su mogli očekivati da ćemo nakon svog ovog vremena i dalje šutjeti", kaže Meghan.Meghan Markle, supruga princa Harryja, optužila je Buckinghamsku palaču za “održavanje laži na životu” o njoj i njezinom suprugu i izjavila je da ih neće ušutkati te da će oni ispričati svoju priču.


Meghan je to rekla voditeljici američkog talk showa Oprah Winfrey u intervjuu o tome zašto su napustili svoje kraljevske uloge koji bi trebao biti emitiran na američkoj televiziji u nedjelju.


Isječak iz intervjua objavljen je u srijedu, nekoliko sati nakon što je Buckinghamska palača priopćila da je “vrlo zabrinuta” zbog izvješća u Timesu da je Meghan prije dvije godine zlostavljala svoje osobne pomoćnike.
Harry i Meghan objavili su izjavu u kojoj demantiraju da je Meghan bilo koga zlostavljala.


Na pitanje Winfrey u isječku kako se osjeća sada kada palača sluša njezinu istinu, Meghan je odgovorila: “Ne znam kako su mogli očekivati da ćemo nakon svog ovog vremena i dalje šutjeti ako Tvrtka i dalje ima aktivnu ulogu u održavanju laži na životu o nama.”


Tvrtka (The Firm) je naziv koji britanska kraljevska obitelj ponekad upotrebljava kako bi se opisala.


“A ako to nosi rizik od gubitka stvari, mislim da je puno toga već izgubljeno”, dodala je Meghan.


Intervju je snimljen prije nego što je The Times objavio izvješće u kojem se poziva na neimenovane izvore koji su rekli da je protiv Meghan podnesena žalba u listopadu 2018. jer je navodno neke od svojih pomoćnika dovela do suza a prema drugima se toliko loše ponašala da su dali otkaz.


List navodi da je Harry tražio od člana osoblja koji je podnio žalbu da ju povuče.


The Times je objavio da su ga kontaktirali bivši članovi osoblja koji su željeli da javnost dobije uvid prije emitiranja intervjua te da su odvjetnici para nazvali te navode ocrnjivanje koje je orkestrirala palača.


Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće.


“Vrlo smo zabrinuti zbog navoda u The Timesu nakon tvrdnji bivšeg osoblja vojvode i vojvotkinje od Sussexa”, priopćila je Buckinghamska palača.


Palača “ne tolerira i neće tolerirati bullying ili uznemiravanje na radnom mjestu”, dodaje se u priopćenju.


Žalosna zbog napada


Meghanina glasnogovornica ranije je rekla da je ona žalosna zbog ovog zadnjeg napada, posebice zbog toga što je i sama bila meta bullyinga te da je duboko predana pružanju potpore onima koji su doživjeli bol i traumu.


Meghan i Harry, koji su se vjenčali u svibnju 2018., povukli su se sa službenih dužnosti u ožujku prošle godine i preselili u Kaliforniju kako bi stvorili nove karijere i bili financijski neovisni.


Ta je odluka potvrđena prošli mjesec kada su predali i sva svoja kraljevska pokoroviteljstva. Rekli su da je taj potez djelomično bio potaknut intenzivnom nametljivošću medija.


Međutim, Meghan je ranije također dala naznake da osjeća da nema punu potporu kraljevske obitelji.


U sudskim spisima podnesenim u sklopu njezine uspješne privatne tužbe protiv britanskog tabloida Mail on Sunday, njezini su odvjetnici rekli da se osjećala “nezaštićenom” dok je bila trudna i čekala svoje prvo dijete, sina Archija.