Dosta romantičnih komedija

Matthew McConaughey odbio ulogu od 14.5 milijuna dolara: “Ako ne mogu raditi ono što želim, neću niti ono što ne želim”

S.M.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Nakon desetljeća uloga u romantičnim komedijama, popularni je glumac želio promjenu.Matthew McConaughey u svojoj novoj knjizi, memoarima “Greenlights”, otvoreno progovara o napuštanju svijeta romantičnih komedija.


Glumac je napisao da su romantične komedije bile odlične za njega 2010.-ih kada je glumio u popularnim filmovima “The Wedding Planner”, “How To Lose A Guy In 10 Days” i  “Ghosts Of Girlfriends Past”.


Nakon desetljeća takvih uloga, počeo je tražiti drugačije, piše Just Jared,
“Romantične komedije su ostale moji jedini hitovi što ih je učinilo mojim jedinim stalnim izvorom ponuda. Osobno sam uživao u tome da ljudima priuštim 90 minuta romantičnog bijega od stresa u njihovim života, da ne misle na ništa nego uživaju u tome da dečko pokušava osvojiti curu, promaši i onda opet pokuša i osvoji ju. Preuzeo sam štafetu od Hugha Granta i trčao s njome”, piše Matthew McConaughey.


Dodao je da je uživao u romantičnim komedijama koje su otplaćivale njegovu iznajmljenu kuću na plaži gdje je mogao trčati bez majice.


No, stiglo je vrijeme da krene dalje. U knjizi otkriva da je odbio 14.5 milijuna dolara za ulogu u jednoj romantičnoj komediji ali nije htio otkriti u kojoj.


“Odbio sam ponudu. Ako nisam mogao raditi što želim, nisam htio raditi niti ono što ne želim, neovisno o cijeni”, kazao je.