Pjesma »Ptice«

Matija Cvek: »Malo je reći da sam iznenađen, hvala vam!“

Ivana Kocijan

FOTO/PROMO

FOTO/PROMO

Izabran Hit siječnja nagrade Cesarica.Glasovanje za hit siječnja je završilo i prva je pjesma nominirana u finale izbora za ovogodišnju Cesaricu.


Riječ je o pjesmi »Ptice« u izvedbi Matije Cveka koji, zajedno s Alanom Dovićem, i autorski potpisuje pjesmu. U konkurenciji za mjesečni hit bile su i pjesme: »Ona me voli« u izvedbi Ljubavnika, »Plan B« koju izvodi Franka, »Sjeti se« u izvedbi Damira Kedže i »Svi smo uz vas« u izvedbi Ivana Zaka i prijatelja.


Samozatajan i talentiran, Matija Cvek profilirao se u pjevača čiju svaku novu pjesmu slušatelji napeto iščekuju jer znaju da će imati priču i emociju. Matija je autor svih svojih pjesama, a nakon što je sredinom siječnja predstavio pjesmu »Ptice« koju će izvesti na Zagrebačkom festivalu, sad je otišao i korak dalje. Ovom pjesmom pozicionirao se visoko na top listama, na ljestvici Glazbeni top 20 ovaj tjedan zauzeo je upravo prvo mjesto, a sada ima i Cesaricu za Hit siječnja.
„Hvala publici na glasovima, ova nagrada posebno veseli zato što je dodjeljuje publika i time je njena vrijednost neprocjenjiva. Također veseli činjenica da se natječemo dalje za hit godine, što dodatno stimulira i motivira za daljnji rad“, rekao je.


Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit veljače bit će predstavljeno u ponedjeljak, 15. ožujka.


Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već petu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.