Sunčana strana Prisavlja

Večeras na pozornici prisavske livade: Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a

Sandy Uran

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Dirigent je Miron Hauser, a Marku će se na pozornici pridružiti i gošća Mia DimšićDanas (1. rujna) s početkom u 20.05 sati, na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije, prvo rujansko izdanje emisije Sunčana strana Prisavlja bavit će se improviziranom i eksperimentalnom glazbom i glazbenom scenom u Hrvatskoj.


U emisiji pod nazivom »Od gramofona do šahtofona« saznat ćemo koji su najvažniji akteri scene, kojim projektima se trenutno bave te zašto je improvizirana scena u Hrvatskoj toliko živa. Uz poseban naglasak na Audio art festival koji je upravo završio u Puli, projekt Kontrabas in absentia te novo izašlu knjigu »Glazba za žedno uho«, gosti emisije su muzikologinja Davorka Begović, skladatelj Alen Sinkauz, glazbeni promotor Mate Škugor te glazbenici: kontrabasist Ivar Roban Križić, udaraljkaš Kruno Levačić i saksofonist Damir Prica Kafka koji će za ovu priliku svirati na šahtofonu.Voditeljica emisije je Danijela Trbović, redatelj Siniša Bulajić, a urednica Melanija Pović Jagarinec.

Nakon emisije, u 21 sat, na pozornici prisavske livade nastupit će pjevač ugodnoga glasa i sjajne interpretacije, poznat po izvođenju svjetskih evergreena u jazz-maniri, Marko Tolja, uz Jazz orkestar HRT-a. »Pop & Rock Swing« naziv je koncerta koji će donijeti domaće i strane uspješnice u jazz obradama, kao što su: »Ugasi me«, »Stavi pravu stvar«, »Sanjaj me«, »Blago onom tko te ima«, »Rijeka snova«, »Sway«, »Save the Last Dance«.Dirigent je Miron Hauser, a Marku će se na pozornici pridružiti i gošća Mia Dimšić s kojom će izvesti pjesmu »Sva blaga ovog svijeta«, a za koju su dobili Porina za najbolju vokalnu suradnju.Sastav Jazz orkestra čine: saksofoni: Miro Kadoić, Mihael Gyoerek, Mario Bočić, Damir Horvat, Vojkan Jocić.; trube: Darko Sedak Benčić, Boris Majcen, Davor Križić, Marko Šolman; tromboni: Zvonko Košak, Domen Gantar, Luka Žužić, Hrvoje Štefanić; bubnjevi: Janko Novoselić; bas: Saša Borovec; klavir: Joseph Kaplowitz; gitara: Elvis Penava. Glazbeni producent koncerta je Igor Geržina, producentica Jazz orkestra HRT-a je Ana Vuić, redatelj koncerta je Siniša Bulajić, a urednik Željen Klašterka.