Vrhunski glazbeni eksperiment

Lovranski čarobnjaci Sick Sheets u Nemo Klubu

Claudia Bošković

Foto: PR

Foto: PR

Klub u Ružićevoj sutra će ugostiti jedinstveni rock bend koji karakterizira nesvakidašnja instrumentalna postava Nemo Klub u Rijeci sutra će ugostiti Sick Sheets, bend koji postoji nešto više od tri godine, a čiji se glazbeni utjecaji pretežito baziraju na zvucima psihodeličnog rocka, ali i elementima rocka, bluesa, klasike i metala.


Ovi lovranski čarobnjaci čine sastav koji se definitivno ne boji isprobavati drugo i drukčije, a eksperimentiranje zvukom i stilom statement je koji čini njihov prepoznatljiv glazbeni izričaj.


Članovi benda su poput superjunaka koji vode dvostruke živote – naime, preko dana to su razumni dečki, redom profesori u umjetničkoj školi, a noću se pretvaraju u demone rock glazbe koji svojim osebujnim stilom pomiču granice rocka.
Postavu čine Hrvoje Puškarić na klavijaturama i kao glavni vokal, Toni Kranjac na EWI-u (Electric wind intrument), Filip Leko na bas gitari i Davorin Grgić na bubnjevima.


Naime, u pitanju je skupina akademskih glazbenika, a prije svega zanimljiva je činjenica da je riječ o rock sastavu bez električne gitare – što glazbu Sick Sheetsa ne čini išta manje uvjerljivom i energičnom, već dapače, povrh svega ujedno joj pruža i dodatnu notu tajanstvenosti, upravo iz razloga što, koliko znamo, nitko na svijetu nema tako neobičnu postavu poput Sick Sheets.


Zanimljiv i nesvakidašnji spoj instrumenata – EWI-a (Electric wind instrument), klasičnog klarineta, električnog clavineta, Hamoonda i svih pedala na koje su spojeni – doprinosi jedinstveno eteričnoj atmosferi koja prati glazbeni i vizualni imidž Sick Sheetsa, čiji se izričaj može usporediti s velikanima poput Jima Morrisona ili Nicka Cavea – a koji će Nemo Klub u petak pretvoriti okupljalištem poklonika vrhunskog glazbenog eksperimenta.