Odlična atmosfera

Lille raspametila Lovran: Pogledajte kako je bilo na nastupu Lidije Bačić na Marunadi

Marina Kirigin

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZALOVRAN – Lidija Bačić svojom je pojavom »raspametila« publiku u subotnjoj noći lovranske Marunade.


Na lovranskom parkiralištu Brajdice, zajedno s rock sastavom Dellboysi osigurala je odličnu atmosferu u toploj jesenjoj noći ovogodišnjeg 46. izdanja gastropriredbe.


Bio je to najuzbudljiviji dio manifestacije koji je potrajao do sitnih jutarnjih sati, a u sklopu čijeg programa su se na bini tijekom tri dana, od petka do nedjelje, nizali razni izvođači i ponudili bogat kulturni i zabavni program.
Pravog lovranskog maruna bilo je malo, međutim ponudu ove tradicionalne priredbe upotpunili su kolači i sladoled od maruna, kao i prvo lovransko pivo od maruna – Lovranski mustaćon.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran KaruzaPivo od maruna, proizvedeno u suradnji s Općinom Lovran, moglo se kušati u 15-ak ugostiteljskih objekata na području Lovrana koji sudjeluju u gastrofešti.


Nakon završenog jučerašnjeg programa, fešta iz centra Lovrana preselit će u svom drugom vikendu u Dobreć, a potom posljednjeg vikenda u listopadu na rasporedu je u Lignju.


No, poput sličnih manifestacija, ni Marunada nije mogla bez daška politike – obišao ju je dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH.


Istaknuo je da je to jedna od najposjećenijih gastromanifestacija na Kvarneru u posezoni te da Lovran i cijeli Kvarner trebaju težiti zdravstvenom turizmu kao najperspektivnijoj grani turizma koja može osigurati veću popunjenost izvan sezone i veću potrošnju. Pritom je nužno, rekao je, očuvati ekološke vrijednosti zavičaja s posebnim naglaskom na pročišćenje otpadnih voda i zaštitu morskog akvatorija. »Time ćemo osigurati veću prepoznatljivost Kvarnera i Hrvatske« – poručio je dr. Simonić