Njezino Veličanstvo je razočarano

Kraljica Elizabeta ne ide na komemoraciju, a evo i zašto

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Tisak kritizira manjak transparentnosti Buckinghamske palače o kraljičinom zdravlju.Britanska kraljica Elizabeta zbog bolova u leđima nije prisustvovala komemoraciji u spomen na ratne žrtve. Buckinghamska palača priopćila je da je 95-godišnja kraljica donijela odluku »s velikim žaljenjem« i da je »razočarana« što propušta događaj. Nije rečeno jesu li kraljičini bolovi u leđima povezani s nedavnim savjetom njezina liječnika da se odmara.


Buckinghamska palača je objavila: »Kraljica je, nakon što je istegnula mišiće leđa, s velikim žaljenjem odlučila da neće moći prisustvovati komemoraciji u Cenotaphu«.


»Njezino Veličanstvo je razočarano što će propustiti komemoraciju. Kao i prijašnjih godina, vijenac će u ime Njezina Veličanstva položiti princ od Walesa«, navodi se.
Stanje kraljičinog zdravlja u posljednje vrijeme brine Britance, piše agencija France presse.


Njezini liječnici sugerirali su joj odmor 20. listopada, dan nakon prijema u dvorcu Windsor. Elizabeta II. provela je sljedeću noć u bolnici, što je bila njezina prva hospitalizacija od 2013. godine, radi pregleda čija priroda nije komunicirana javnosti.


Tisak kritizira manjak transparentnosti Buckinghamske palače o kraljičinom zdravlju.


Kraljica je na savjet liječnika da se odmara otkazala i odlazak u Glasgow na klimatsku konferenciju.


Elizabeta II. sljedeće će godine proslaviti 70 godina na tronu.