»Zaplesala je s ljetom«

Kolege i prijatelji Matija Cvek i Marko Kutlić predstavili zajedničku ozbiljno-neozbiljnu pjesmu

Ivana Kocijan

Foto: DORA BARKER ŠARIĆ

Foto: DORA BARKER ŠARIĆ

Dvojica vrhunskih vokala i fuzija funka i rocka dobitna su kombinacijaMatija Cvek i Marko Kutlić, predvodnici mlađe generacije glazbenika, udružili su snage i napisali pjesmu »Zaplesala je s ljetom« koja će zasigurno postati ljetni hit.


Glazbu pjesme potpisuju upravo njih dvojica, tekst zajednički Matija Cvek i Aleksandar Čubrilo, a produkciju Alan Dović i Antonio Perina. Dvojica vrhunskih vokala i fuzija funka i rocka dobitna su kombinacija, a prijatelji i kolege, sada i suradnici, ne kriju oduševljenje rezultatom.


– Veselim se što nakon albuma izlazim s posebnom suradnjom, prijateljskom i muzičarskom. Mislim da imamo super kvalitetnu ljetnu zezanciju koju su snimali vrhunski glazbenici. Produkciju i aranžman potpisuju Alan Dović i Antonio Perina koji su odradili odličan posao, a Marko, Aleksandar Čubrilo i ja smo se zabavljali glazbom i tekstom. Marko je jedan od najboljih vokala generacije i s guštom ćemo pjevati ovu pjesmu u svim prilikama, rekao je Matija.
Marko je pak poručio kako se najbolje stvari događaju iz zabave i slučajno.


– Pjesma »Zaplesala je s ljetom« i suradnja s dragim prijateljem Matijom dogodila se sasvim slučajno i spontano kao i sve najbolje stvari u životu. Ideju koju smo imali Saša (Aleksandar Čubrilo) i ja, Matija je završio i tako smo kroz jedan zanimljiv co-writing stvorili ovu ozbiljno-neozbiljnu pjesmu. Vjerujem da će se svidjeti svima onima kojima se treba svidjeti i da će je ljudi brzo zavoljeti i uživati u njoj kao i mi u trenutku njenog stvaranja, a i sada dok je slušamo, rekao je.


Pjesma je već dobila i pripadajuće videoizdanje. Spot je sniman u Zagrebu pod redateljskom palicom Darija Radusina, a glavne uloge, uz Matiju i Marka, u njemu imaju modeli Vesna Parćin i Ena Kukrić te fotografkinja Dora Barker Šarić. Svi odreda su se sjajno uklopili u retro estetiku priče koja obilježava cijeli video.


Pred dvojicom mladih, hvaljenih glazbenika nakon ove je pjesme još puno zadataka kojima se vesele i nestrpljivo ih iščekuju. Marko je trenutačno u fazi snimanja svog drugog studijskog albuma, dok Matijin album prvijenac »Izbirljivo i slučajno« još uvijek drži visoko mjesto po prodaji i slušanosti. Za ljeto pred nama planiraju brojne koncerte i poručuju – zaplešite s ljetom!