Dvadesetogodišnja pjevačica

Karla Pupis iz Jušića objavila pjesmu s porukom: ‘Bez vode ne možemo, ona je magija našeg života’

Sandy Uran

Foto: IRA&JOHN

Foto: IRA&JOHN

Za ovaj singl, kao i za prethodne, zaslužni su Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić. U planu imamo nove pjesme na kojima tim i ja radimo punom parom. Željela bih da moje pjesme dopiru do srca slušatelja i da moj stil bude prepoznatljivDvadesetogodišnja Karla Pupis iz Jušića, nadomak Opatije, privukla je pažnju glazbene javnosti pjesmom »Kao voda« i pripadajućim videospotom. Kako nam je ispričala, pjevanjem se bavi odmalena. S devet godina krenula je u osnovnu glazbenu školu i završila smjer – gitara. Osim na dječjim festivalima na kojima je nastupala i osvajala prve nagrade, nastupala je i na festivalu Grobnička skala, na kojem je pjesmom »Sneg« autora Roberta Funčića osvojila 2. nagradu žirija.


Studentica je treće godine Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, a ove godine završila je i srednju glazbenu školu I. M. Ronjgov u Rijeci, smjer solo pjevanje u klasi prof. Ariane Bossi. Usto, kazala je kako je za vrijeme školovanja u srednjoj glazbenoj školi išla na međunarodno natjecanje »Lav Mirski« u Osijeku gdje je osvojila 1. nagradu u 2. kategoriji, te ujedno bila pobjednica u svojoj kategoriji.


 


Magija života
Karla iza sebe ima tri singla sa spotovima koje je potpisala izdavačka kuća Croatia Records. Na svojim pjesmama radi sa svojim timom – Arijanom Kunštek, Ines Prajo i Ivanom Popeskićem. Pjesmom »Novi dan« predstavila se na Aurea pop festu u Požegi 2019. godine. Ove godine na 17. Čansonfestu u Kastvu pjesmom »Kako da ti rečen hvala«, za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Mauro Staraj, osvojila je nagradu publike. Povod za razgovor s mladom talentiranom glazbenicom bio je njen novi singl naslovljen »Kao voda«.


Prvo pitanje vezano je za pjesmu »Kao voda«. Ispričajte nam kako je nastala, što je bila inspiracija za nju?


– Za ovaj singl, kao i za prethodne, zaslužni su Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić. Čim sam čula ovu pjesmu, poželjela sam je otpjevati. I sam naslov, »Kao voda«, privukao me istog trena. Voda je magija našeg života, bez nje ne možemo, uvijek je tu, uvijek ista i uvijek drugačija, neponovljiva i neodoljiva. I koliko je voda vječna, toliko smo mi prolazni. Polako prolazimo sa svakom novom kapljom. I tako prolaze i naše male i velike životne priče. Prolaze i naše radosti, naše ljubavi, boli. Baš kao voda! Glazba i riječi ove pjesme spojile su se u skladnom ritmu donoseći atmosferu prolaznosti, ali i blage utjehe.


Art spot


Lokacija na kojem je snimljen videospot za tu pjesmu nadasve je zanimljiva. O kojem je mjestu riječ?


– Spot je sniman na kamenjaru iznad Baške na otoku Krku. Lokacija je sama po sebi predivna, s pogledom na naše prekrasno more. Za spot je zaslužan fantastičan mladi dvojac Ira i John. Htjeli smo da spot bude u art stilu, drukčiji od ostalih i da se ističe. Moram reći da sam izuzetno sretna kako su njih dvoje uspjeli glazbu, riječi i sliku, spojiti u savršenu cjelinu koja osobito naglašava sveukupni dojam pjesme.


Kakvi su vam planovi i želje za budućnost?


– Za sada u planu imamo nove pjesme na kojima tim i ja radimo već punom parom. Željela bih da moje pjesme dopiru do srca slušatelja i da moj stil bude prepoznatljiv. Velika želja mi je upisati Glazbenu akademiju u Zagrebu, ali zasad mi je prioritet završiti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki koji trenutačno pohađam.