Koncert

Kaplanovci u HKD-u obilježavaju 10. obljetnicu pobjede u emisiji “Do posljednjeg zbora”

Portal Novi list

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan koncert će održati 21. svibnja u 20 sati u HKD-u na Sušaku.Pjevački zbor mladih Josip Kaplan s ponosom i uzbuđenjem poziva na koncert naziva „10 godina kasnije“, koji će se održati 21. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 20 sati.


Naziv i datum koncerta nisu odabrani slučajno – naime, pred točno deset godina u HRT‑ovu studiju „Anton Marti“ taj je riječki zbor odnio pobjedu u emisiji Do posljednjeg zbora, pandanu BBC-jeve emisije Last Choir Standing.

Koncertom će se obilježiti to posebno i nezaboravno iskustvo koje će kaplanovci zauvijek pamtiti: ekspresno učenje pjevačkih dionica, usklađivanje sa zahtjevnom koreografijom, izvedba tijekom koje ostavljaju srce na pozornici, iščekivanje prolaska – i onda opet idući petak sve ispočetka.


No ništa im nije bilo teško jer, kako je pokojni maestro g. Vladimir Kranjčević rekao, „zbor koji to može, može sve“.Svaki taj izlet u Zagreb pamte kao minimaturalac, a tijekom šoa nastala je i novotvorenica – kaplanizacija – označivši time njihov lavovski put od početka do samog kraja emisije.


Te prekrasne uspomene će se s njima prisjetiti i gosti koncerta, jedni od finalista showa, Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia Discors.


Osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme preko sustava Moje karte po cijeni od 50 kn.