Trostruki dobitnik Porina

Kantautor J. R. August sutra po prvi put nastupa u Kostreni

Ivana Kocijan

Narodna čitaonica u Kostreni sutra će, u sklopu programa Jesen u Kostreni, ugostiti hvaljenog, nagrađivanog glazbenika J.R.-a Augusta.“Ne može se reći da je riječ isključivo o glazbeniku, autoru ili pjevaču. On je sve to zajedno, ali i mnogo više od toga. Jedinstvena ličnost bogata glazbenim i životnim iskustvom koja na stvarnim temeljima gradi vlastiti svijet mašte iz kojeg je, kad ga otkriješ, veoma teško otići. Glazbeniku svjetskog kalibra i trostrukom dobitniku nagrade Porin ovo je prvi nastup u Kostreni”, navodi se u najavi događanja.
J.R. August, pravog imena Nikola Vranić, hrvatski je kantautor, pjevač, klavijaturist i producent iz Zaboka, dobitnik nagrade Porin. Prije samostalne karijere svirao je klavijature u varaždinskom bendu Voodoo Lizards, s kojima je nastupao u Los Angelesu. Glazbenik kojeg je britanski bend Coldplay na svojoj internetskoj stranici predstavio kao obećavajućeg mladog glazbenika, nakon četiri samostalna EP-a, 2019. je potpisao ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records pod kojom je objavio debitantski album “Dangerous Waters” za koji je dobio same pohvale i nagrade Music Pub, Rock&Off i Porin.
Sva događanja u Jeseni u Kostreni održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 20 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni Čitaonice sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, za umirovljenike 30 kuna, a za učenike 25 kuna. Za sva događanja gledatelji moraju imati COVID-potvrde.