Svjetska premijera

Ulaznice rasprodane: “Južni vetar 2 – Ubrzanje” oduševio prepunu pulsku Arenu

Mira Jelačin Mikuličić

Foto: PRESS PULA FILM FESTIVAL

Foto: PRESS PULA FILM FESTIVAL

Film je sniman u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, s Milošem Bikovićem, regionalnom filmskom zvijezdom u glavnoj ulozi, ali i Zacharyjem Baharovim, Jovanom Stojiljković, Lukom Grbićem, Miodragom Radonjićem, Predragom Mikijem Manojlovićem i Anastasiom Everall u zapaženim ulogama.Publiku pulske Arene oduševio film “Južni vetar 2 – Ubrzanje”. Riječ je o nastavku filma “Južni vetar” iz 2018. godine, koji je na Pulskom filmskom festivalu imao svoju svjetsku premijeru.


Redatelj Miloš Avramović na press je konferenciji pojasnio kako je zbog velikog interesa publike nastavak filma bio logičan slijed. Vjeruje kako je publika upravo zbog detalja kojima je posvećena pažnja, kako u karakterizaciji likova, tako i u samoj produkciji prepoznala ono nešto što čini razliku između dobrog filma i “konfekcije”.


Sam je projekt “Južnog vetra” i krenuo s namjerom snimanja trilogije, i igranog filma i serijala, koja glumcima, kako su i sami rekli, omogućuje da svoj lik dobro upoznaju, a samim tim i prenesu na najbolji mogući način. Scenarist Petar Mihajlović naglasio je da upravo razrađene i detaljne biografije likova uvjetuju radnju, a ne žanr kao takav.
Film je sniman u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, s Milošem Bikovićem, regionalnom filmskom zvijezdom u glavnoj ulozi, ali i Zacharyjem Baharovim, Jovanom Stojiljković, Lukom Grbićem, Miodragom Radonjićem, Predragom Mikijem Manojlovićem i Anastasiom Everall u zapaženim ulogama.


juzni_vetar

Miloš Biković i Miodrag Radonjić, Foto: PRESS PULA FILM FESTIVAL


Radnja filma prati narkobossa Petra Maraša, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom države. Tražeći povoljnu priliku s vjernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju gdje doznaje vijesti zbog kojih je prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.


Nakon svjetske premijere koja je bila rasprodana i nekoliko dana uoči same projekcije, ekipa filma se poklonila u prepunoj pulskoj Areni te zaradila ogroman pljesak i ovacije.


Nakon projekcije, fanovi su s nestrpljenjem čekali protagoniste filma, a ovacije je izazvao izlazak Miloša Bikovića na red carpet koji je s brojnim obožavateljicama i obožavateljima snimio mnoge selfie.


Miloš Biković s fanovima, Foto: PRESS PULA FILM FESTIVAL