POPULARNI KVIZ ZNANJA

Jubilarno izdanje rado gledane emisije: Emitirana tisućita “Potjera”

Karmen Bosnić

Foto: DARIO NJAVRO ZA HRT

Foto: DARIO NJAVRO ZA HRT

Najuspješniji lovac je Krešimir Sučević Međeral, a po rezultatima iza njega su Mladen Vukorepa, Morana Zibar, pokojni Mirko Miočić te Dean Kotiga. Rekordan osvojeni iznos je 294 tisuće kunaČetiri igrača koja se ne znaju od ranije moraju djelovati zajedno kao tim ako žele osvojiti novac, ali na tom putu postoji prepreka – lovac. Vrijeme je za Potjeru – rečenica je kojom je i sinoć najavljena jubilarna 1000. »Potjera« emitirana na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.O toj impresivnoj brojci i fenomenu »Potjere«, natjecateljima i ekipi iza kamere, kao i golemom gledateljskom auditoriju koji s velikom radošću i nestrpljenjem čeka svaku novu epizodu tog megapopularnog kviza Hrvatske televizije, njezin urednik Igor Grković je tom »rođendanskom« prigodom rekao:– Veliko je ostvarenje što smo došli do 1000. emisije, pa bih ponajprije čestitao cijeloj programsko-tehničkoj ekipi koja je više-manje na okupu od početka emitiranja kviza 2013. godine. U tom razdoblju nije zaokružen samo dio kvizaškog, već i dio jednog životnog ciklusa popraćenog dolascima, ali i neminovnim, tužnim odlascima.


Maja Jurković, Andrea Jukić i Igor Grković sa slatkim iznenađenjem

Maja Jurković, Andrea Jukić i Igor Grković sa slatkim iznenađenjem
Sad kad smo došli do 1000. emisije prvi nam je cilj zaokružiti desetljeće s »Potjerom« u udarnom televizijskom terminu. S obzirom da gledatelji traže: »Još!«, na dobrom smo putu da dostignemo i taj cilj.
Što se tiče sinoćnjih natjecatelja, zanimljivo je da nitko od njih do 1000. emisije nije uspio pobijediti u »Potjeri«, pa smo ih ponovno mogli sve bez iznimke ugostiti i u ovoj jubilarnoj emisiji. U njoj su osvojili novac pa su na taj način i oni u igračkom smislu zaokružili jedno dugo putovanje. Čestitke i njima na dobroj izvedbi!Natjecatelji su dosad u sedam godina uspjeli osvojiti 23,8 milijuna kuna, a rekordna emisija emitirana je 24. rujna ove godine, kada su Marko Veizović, Julije Žigo, Robert Lojpur i Antonio Mustahinić osvojili 294 tisuće kuna. Najviše u sjećanju gledatelja i tima koji radi na realizaciji kviza ostanu mladi znalci, poput 18-godišnje Hane Vlahov koja je nedavno ekipi donijela 100 tisuća kuna. Pamte se i »ponavljači« poput Dragana Medara, koji je u Potjeri bio osam puta, a Morana se u jednoj emisiji našalila kako bi na HRT-u trebao ostaviti četkicu za zube i papuče.


 


Miran Buljan, Zdravko Baljak, Lidija Brtan i Jakov Kolega


Sedma godina nije kritična

Prije nešto više od sedam godina, 3. studenoga 2013. godine, emitirana je prva epizoda kviza »Potjera« na HRT- u. Tada novi dnevni kviz predstavio je novi koncept u kojem se natjecatelji bore protiv lovca, a u prvoj emisiji lovac Dean Kotiga uspio je pobijediti Jakova Kolegu, Lidiju Brtan, Zdravka Baljka i Mirana Buljana s kojima se ponovno susreo u sinoćnjoj emisiji, no s drukčijim ishodom. Ekipa je osvojila 73 500 kuna.

Kako se prijaviti

Na web-stranici Potjere možete pristupiti obrascu za prijavu. Pravo sudjelovanja u kvizu imaju svi državljani Republike Hrvatske koji imaju navršenih 18 godina. U Potjeri ne smiju sudjelovati zaposlenici HRT-a ni članovi njihove obitelji, suradnici angažirani na Potjeri, ni članovi njihove uže obitelji, zaposlenici sponzorskih programa, ni članovi njihove uže obitelji te državljani RH protiv kojih je u tijeku kazneni progon.
Prije ispunjavanja prijave trebate još jednom pozorno pročitati pravila, a zatim unijeti opće podatke, iskustvo sudjelovanja u kvizovima HRT-a, hobije, opisati se, označiti koja vas područja zanimaju te na kraju možete pristupiti probnom testu ako želite.

Najuspješniji lovac

Ljubitelj Potjere, Semjon Fedotov, vodi statistiku uspjeha svakog od lovaca i po tim podacima, najuspješniji lovac u prvih sedam i pol sezona je Krešimir Sučević Međeral. Njegov postotak pobjeda iznosi čak 85,64%, a po rezultatima slijede ga Mladen Vukorepa sa 74,07%, Morana Zibar sa 69,36%, pokojni Mirko Miočić sa 67,26% te Dean Kotiga sa 67,24% pobjeda.