Nancy Dow

Jennifer Aniston progovorila oko svoje toksične veze s mamom

Portal Novi list

FOTO/IG @jenniferaniston

FOTO/IG @jenniferaniston

"Bila je vrlo kritična prema meni. Budući da je bila model, bila je prekrasna, zapanjujuća."Jennifer Aniston jedna je od najprepoznatljivijih glumica na svijetu. Osvojila brojne nagrade, a pojavila se i na listama najpopularnijih, prosperitetnijih i najatraktivnijih žena. A njezina uloga Rachel Green u kultnoj TV emisiji Friends smatra se jednim od najvećih televizijskih likova svih vremena. Stoga je možda teško povjerovati da iza tako uspješne karijere i javnog života stoji složena priča iz djetinjstva koju Jennifer donedavno nije bila spremna podijeliti.


Jenniferina majka bila je gotovo savršena i željela je da i njezina kći bude savršena


Jenniferina mama, Nancy Dow, bila je glumica i model. Glumila je u mnogim filmovima i serijama, uključujući The Beverly Hillbillies i kultni The Wild Wild West. Njeno zanimanje snažno je utjecalo na način na koji je odgojila kćer. Nancy je pokušavala učiniti svoju kćer savršenom: “Bila je vrlo kritična prema meni. Budući da je bila model, bila je prekrasna, zapanjujuća.”, kaže Jennifer.
Nancy je izazvala toksični odnos sa svojom kćeri.


Nakon što su se roditelji razišli, Jennifer je ostala s majkom. Veza se pogoršala jer je Nancy nastojala zanemariti osjećaje svoje kćeri. “Nikad me nisu učili da znam vrištati”, kaže Aniston. “Jednom sam podigla glas na majku i vrisnula na nju, a ona me pogledala i prasnula u smijeh. Smijala mi se zbog vriska. I to mi je bilo mi poput udarca u trbuh. ”


Godine 1999. Nancy je objavila knjigu pod nazivom Od majke i kćeri do prijatelja: Memoari. Publikacija je Jennifer toliko teško ozlijedila da dugi niz godina nije razgovarala s majkom. Nije čak pozvala majku na vjenčanje nje i Brada Pitta. Njihova veza bila je potpuno uništena.


Majka i kći nisu se spojile mnogo godina nakon toga.


Nakon što se Jennifer razvela, ona i Nancy počele su ponovno graditi svoju vezu. Govoreći o njihovom ponovnom susretu, Jennifer je rekla: „Bilo je stvarno lijepo. Ludo je do čega će vas, znate, dovesti život. Za nas je to bilo vrijeme i to se dogodilo kad se trebalo dogoditi. Dakle, ovo je dobro. To su dječji koraci. ”


Jennifer prihvaća sve što se dogodilo.


Nancy je umrla 2016. Kasnije, 2018. godine, prisjetivši se svoje majke, Jennifer je priznala da je, iako je bila oštra, majka je uvijek za nju željela samo najbolje. “Moja je mama rekla mnoge teške stvari jer me stvarno voljela”, rekla je Aniston. „Nije ona pokušavala biti loša i nije znala da će nanijeti duboke rane koje bih tada potrošila puno novca da ih poništim. Učinila je to jer je s tim odrasla. Mislim da je činila najbolje što je mogla”, prenosi Bright Side.


Sada Jennifer obnavlja odnos sa svojim ocem.


Zajednički gubitak ujedinio je Jennifer s ocem, TV glumcem Johnom Anistonom. Tijekom cijelog života ni otac i kći nisu bili u najboljim odnosima. Jennifer je teško prolazila kroz razvod roditelja. Ona i otac nisu se vidjeli godinu dana nakon razvoda. Tada je stupio u kontakt s njom. “Jednoga je dana nazvao i rekao:” Idemo pogledati predstavu “, sjeća se Jennifer. “Tako smo malo večerali i vidjeli predstavu.”


Sad su se Jennifer i John pomirili. Oni su u kontaktu, međusobno se zovu, a Jennifer objavljuje dirljive arhivske slike s Johnom, govoreći: “Volim te, tata.”