Humanitarni koncert

Istarski i primorski glazbenici zajedno za žrtve potresa

Ivana Kocijan

Foto: KRISTINA STEDUL FABAC/PIXSELL

Foto: KRISTINA STEDUL FABAC/PIXSELL

Gustafi će 40. rođendan u petak obilježiti posebnim nastupomVeliki online humanitarni koncert povodom jubilarnog 40. rođendana grupe Gustafi posvećen stradalima u potresu s područja Petrinje, Siska, Gline i okolice bit će održan ovog petka s početkom u 20 sati.


Mnogi istarski i primorski glazbenici okupili su se na ovom virtualnom koncertu kako bi dali svoj doprinos, i na način na koji najbolje znaju pomogli žrtvama potresa. Sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran.


Ulaznice je moguće kupiti s nekoliko klikova na stranici partnera entrio.hr koji se rado odazvao i ustupio svu online infrastrukturu i sustav prodaje ulaznica.
Koncert će biti moguće pratiti putem linka https://www.entrio.hr/event/humanitarni-koncert-gustafi-sajeta-i-medvid-za-petrinju-8714, a nastupit će Gustafi, Šajeta, Edi East Trance Blues, Veterinari, Tedi Grubica i Medea Market-Sindik. Program će voditi Dražen Turina Šajeta, a Medvid produkcija odradit će tehnički posao i cijeli prijenos, kako bi svi mogli iz sigurnosti svog doma uživati u koncertu.


– Dogodila se velika tragedija i nismo mogli ništa ne napraviti. Ideja o humanitarnom koncertu rodila se vrlo brzo, bacili smo se na organizaciju i u kratkom roku sve uspjeli realizirati. Svi su se rado odazvali i odrekli bilo kakve naknade za svoj posao, tako da i sve vas pozivam da sudjelujete, kupite ulaznicu za koncert, koji nažalost mora biti virtualan, i uživate u glazbi. Što više novaca sakupimo, to ćemo moći više njima pomoći, izjavio je Alen Peruško iz Gustafa.


Bit će to ujedno i proslava 40. rođendana Gustafa, koji bi u starom normalnom bio obilježen popularnom »štalom«, no zbog epidemioloških mjera i pijeteta prema svemu onome što je Banovina preživjela posljednjih dana, koncert će biti online.


– Želimo pomoći i ovo je najmanje što možemo učiniti, zaključio je Boris Plastić, direktor MedVid produkcije