8. izdanje riječkog boutique festivala

IMPULSE FESTIVAL Sedam dana, sedam lokacija i glazba u svim smjerovima

Ivana Kocijan

Pomelo Chess Society, Foto: Promo

Pomelo Chess Society, Foto: Promo

Publika će moći uživati u aktualnim albumima gostiju različitog glazbenog usmjerenja, sajmu ploča, glazbenom osvrtu, tribini o problemima u glazbenoj industriji, radionicama, filmovima u Art-kinu, a u Godini čitanja festival prvi put ima i književni segment, čitanje glazbeOd 6. do 12. listopada u Rijeci će se održavati osmi Impulse Festival koji se koncepcijski nastavlja na uspješna prethodna izdanja. Riječ je o boutique festivalu kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta. Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, sajam, tribine, radionice) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala.


Njezino promišljanje kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na glazbenu i klupsku kulturu.


U duhu toga je i slogan »Music is everywhere«, koji na jednostavan način ističe i zaokružuje programsku shemu festivala. Kao i dosad program će povezati nekoliko klupskih prostora na različitim gradskim lokacijama.


Mate Škugor predstavit će knjigu »Glazba za Žedno uho«
»Tako će riječka, ali i šira publika moći uživati u aktualnim albumima gostiju različitog glazbenog usmjerenja, od popa do hardcore/punka, nastavit će se s uhodanom shemom koja uključuje sajam ploča ili pak glazbeni osvrt, porazgovarat ćemo o problemima u glazbenoj industriji s renomiranim gostima na još jednoj tribini, a tu je i nezaobilazna filmska poslastica u Art-kinu.


Publika će se još aktivnije moći uključiti kroz radionicu, a u Godini čitanja prvi put imamo i književni segment na festivalu, čitamo glazbu. Na ukupno sedam lokacija u sedam dana glazba dolazi u svim smjerovima i oblicima«, poručuju organizatori.


Riječka grupa Paper Tigers, Foto: Promo


Naravno, svi će se programi održati po aktualnim preporukama i mjerama od strane HZJZ-a.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.


Impulse Festival 2021.

SRIJEDA, 6. 10.
film: »One su tu«, Art-kino Croatia, 20 h (25/20 kn)
gošća: redateljica Andrijana Mirna Marin; voditeljica: Anja Matić
koncert: Sara Renar (Zagreb), botel Marina, 21.30 h (40/60 kn)
ČETVRTAK, 7. 10.
glazbeni osvrt: »Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project«, Tunel, 21 h (slobodan ulaz); gosti: Jan Kinčl (Zagreb), Nenad Barić (Zagreb); voditelj: Vojko Mecena
PETAK, 8. 10.
koncert: Ochi, Paper Tigers (Rijeka), The Beertija, 21 h (40/60 kn)
koncert: Žen (Zagreb), botel Marina, 21 h (50/70 kn)
SUBOTA, 9. 10.
sajam ploča, Kružna ulica, od 10 h do 17 h (ulaz slobodan)
radionica: »Mile i njegov dj pu(l)t« (maksimalno 5 polaznika/ica); voditelj: Mirko Trkulja
koncert: Pomelo Chess Society (Rijeka), The Beertija, 21 h (40/60 kn)
NEDJELJA, 10. 10.
film: »Jedno dobro putovanje«, Art-kino, 20 h (ulaz slobodan); gosti: redateljica Sara Huskić, bend Japanski Premijeri + Japanski premijeri DJ-set, Dnevni boravak, 20.45 h (ulaz slobodan)
radionica: »Mile i njegov dj pu(l)t« (maksimalno 5 polaznika/ica)
PONEDJELJAK, 11. 10.
čitamo glazbu: »Glazba za Žedno uho«, Dnevni boravak, 20 h (ulaz slobodan); gosti: autor Mate Škugor, izdavač Krešimir Blažević, voditelj: Luka Benčić + Žedno uho DJ-set, Dnevni boravak, 20.45 h (ulaz slobodan)
UTORAK, 12. 10.
tribina: »Game Changer«, The Beertija, 20 h (ulaz slobodan); gosti: direktor Entrio.hr-a Berislav Marszalek, glavni urednik Radio 808 Ilko Čulić, Zagreb, DJ-ica Ana Antonova, moderator Stjepan Gillich.
Sve ulaznice dostupne su u Dallas music shopu i sustavu Entrio, osim onih za filmsku projekciju »One su tu« za koju je ulaznice moguće kupiti na blagajni Art-kina ili putem sustava ulaznice.hr.