Songs for the World

Igor Aničić: Riječanin pjesmama osvaja Brazil

Ivana Kocijan

Foto: Igor Aničić

Foto: Igor Aničić

"»Pjesme za svijet« nastale su na šest jezika s porukom zajedništva za sve ljude", kaže Igor AničićNakon uspješne premijere prve pjesme »We Got to Stay Together«, koja je vrlo dobro prihvaćena diljem svijeta i drugog singla »Positivo« na španjolskom jeziku, glazbenik Igor Aničić nastavlja projekt »Songs for the World« pjesmom na portugalskom jeziku »Vamos ser feliz« (Budimo sretni).


»Pjesme za svijet« nastale su na šest jezika s porukom zajedništva za sve ljude, a cilj projekta jest proširiti pozitivnu energiju u ovim teškim i neizvjesnim vremenima te potaknuti ljude da više poštuju jedni druge i prirodu te da zajedničkim snagama izađemo iz krize i učinimo svijet boljim.


– Pjesma »Vamos ser feliz« je samba pjesma s raznim brazilskim ritmovima. Instrumentalno je pjesma na vrhunskoj razini s obzirom na to da su svirali Brane Gazdik, Olja Dešić, Ivan Pešut i drugi, a nadam se da i moj vokal nije loš.
Poruka u pjesmi jest da ostanemo svi pozitivni, da ne dozvolimo da nas odvede u krivom smjeru i da svi zajedno budemo jači nego ikad i napravimo pozitivne stvari za svijet. Također cijenimo prirodu, cijeli svijet, imajmo vjere, pomažimo jedni drugima, ne želimo nikome zlo, plovimo zajedno i budimo jaki, budimo sretni… Ritam lagano nosi kroz cijelu pjesmu, a refreni podignu pjesmu u veselom samba ritmu koji podsjeća na neka ljepša vremena i plažu Copacabana, kaže Aničić.


Prve reakcije na pjesmu iz Brazila su dobre, a pjesma će biti dodana na dvije veće Playliste na Spotifyu u sljedećim danima.


– Znamo da dosta njih od naše publike u Hrvatskoj neće razumjeti riječi, ali ritam i glazbu hoće. Glazba je univerzalna. Nadamo se i nekoj premijeri i promociji u Brazilu. Pjesme su namijenjene svaka za svoje tržište, a glavni jezik će biti engleski tako da što veći broj ljudi shvati pjesme i poruku, dodao je.