Specifičan vokal

Ida Prester najavljuje izlazak EP-a “Luda Remixes”

Ivana Kocijan

Foto: PR

Foto: PR

Nova verzija pjesme "Luda" uvod je u izdanje u kojem su sudjelovali Ilija Rudman, Time To Sleep i Hrvoje ŠtefotićIda Prester u suradnji s pocket palmom 2020. je godine objavila atmosferični pop-synth singl »Luda« te ga je ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili svoje tri verzije. Ovih je dana objavljen prvi, inspiriran Stoogesima, »Luda (Štef’s Dog version)« s pratećim videom za čiji je nastanak zaslužan Hrvoje Štefotić Štef, koji je uz glazbu i aranžman, zaslužan i za režiju i montažu videa.


– Pjesma je izgleda inspirativna i za druge autore pa ima čak četiri verzije i to totalno različite. Prepoznaje se po mom vokalu koji je specifičan, ali u nekim verzijama su promijenjene i harmonije i atmosfera…, rekla je Ida.


U izdanju PDV-a EP »Luda Remixes«, s originalnom pjesmom i još tri nove verzije, »Luda (Ilija Rudman Remix)«, »Luda (Time To Sleep Remix)«, »Luda (Štef’s Dog Version)«, izlazi 18. veljače, a osim digitalnog formata, otvorene su prednarudžbe i za lathe-cut 12« vinyl.
Izvršni producent izdanja je doajen klupske scene Marijan Felver, koji otkriva pozadinu cijelog projekta.
– Da dugo čekanje ne mora nužno biti loše, dokazuje novi Idin EP. Ideja da se promocija novog singla »Luda« napravi u neuobičajenom mjestu za takve prilike – noćnom klubu, potaknula je razne ideje. Prva od njih bila su prikladna prateća izdanja, remiksevi koje će napraviti prestižni domaći producenti. S Idom sam oko toga kliknuo na prvu, a izbor glazbenika koji će je postaviti na plesne podije nametnuo se sam od sebe.


Emocija koju prepoznajem kod ljudi uvijek mi je bila najvažnija, a upravo to, osim u Idinom, nalazim u radu Ilije Rudmana, Karla Pavlovića (Time To Sleep) i Hrvoja Štefotića Štefa. Bez obzira na to što je od ideje do objave EP-a s remiksevima prošlo dvije godine, sve se skupa nekako ipak dogodilo u pravom trenutku jer osim što je cijeli projekt spoj izvrsnih ljudi, sve je skupa sjajna najava nadolazećem Idinom albumu, rekao je