Svjetsko prvenstvo

Hrvatski plesači na svjetskom prvenstvu: Novi uspjesi kraljevičkog kluba Dance Queen

Sandy Uran

Foto: Privatna arhiva kluba

Foto: Privatna arhiva kluba

Matea, Katia, Robin, Eva, Mila, Evelin, Ira, Klara, Sara, Tim i Karla, prvaci Hrvatske, borili su se rame uz rame uz plesače iz 37 zemalja svijetaHrvatski plesači natjecali su se na Svjetskom prvenstvu u umjetničkim plesovima održanom u Sloveniji, a boje naše županije branio je plesni klub Dance Queen iz Kraljevice.


– Dance Queen kvalificirao se sa svojim članovima krajem lipnja za europsko i svjetsko natjecanje u umjetničkim plesovima i u breakingu, sa sportašem Mariom koji je aktualni reprezentativac RH. Matea, Katia, Robin, Eva, Mila, Evelin, Ira, Klara, Sara, Tim i Karla, prvaci Hrvatske, mogu se pohvaliti da su se rame uz rame borili uz čak 37 zemalja svijeta u natjecanju održanom u Sloveniji i Hrvatsku odveli u finale čak 4 puta, istaknula je Marija Španja i dodala:


– Mlada Katia Milić osvojila je 5. mjesto u dječjoj konkurenciji modernog plesa, dok je zajedno sa svojom partnericom Mateom slavila na 7. mjestu u finalu. Ni Ira i Klara u »juniorima« nisu ostale bez finala pa su tako u duu osigurale Hrvatskoj još jedan veliki finale i kući se vratile osvojivši 5. mjesto.
Obje plesačice su bile u finalu baleta, Ira je osvojila 5., a Klara 7. mjesto. Veliki uspjeh postigle su i Klara i Matea kvalificiravši se u polufinale u konkurenciji više od 30 plesača.


Veliki su to uspjesi plesačica iz Primorsko-goranske županije, Hrvatica koje svakodnevno treniraju i koje ako ovako nastave, osigurat će Hrvatskoj nova lijepa mjesta u sportskom plesu.


Foto: Privatna arhiva kluba


Od rujna Dance Queen je s istom postavom izvrsne rezultate postigao i na Europskom natjecanju u Skoplju te 13. mjesto Katije Milić u Poljskoj na međunarodnom natjecanju u show danceu.


Uspješna voditeljica kluba Dance Queen ispričala nam je i kako su uz sva velika natjecanja, paralelno sudjelovali i u Europskom prvenstvu u Manchesteru te i svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, gdje je Dance Queen i Hrvatsku predstavljao Mario. U velikoj konkurenciji Mario je slavio sa 144. mjestom te tako donio Hrvatskoj nove bodove za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu.


Matea i Katia pozdravile su se na najbolji mogući način s »dječjom« kategorijom u kojoj su već dulji niz godina prvakinje, a od jučer i finalistice svjetskog prvenstva i od 2023. godine nastavljaju svoj put u juniorskoj konkurenciji. Otvorile su vrata svim mladim nadama Dance Queena da preuzmu i izbore se da postanu nove prvakinje i da nastave ovako lijepe svjetske rezultate koje već godinama osiguravaju solisti kluba Mia, Petra, Tim, Karla, Jana, Anja, Ira i Klara.


– Uza sve navedene klub ima još puno aduta u juniorskoj i dječjoj konkurenciji koji u posljednje dvije godine neprestano »rastu« i pomiču svoje granice, zaključila je Španja.