Eagle Eye Drama Production

Nastavlja se snimanje britanske serije: “Hotel Portofino” Opatiju vratio u 1920-e godine

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Radi se tek o početku preobražaja Opatije u Portofino jer, kako smo saznali, glumci na set serije »Hotel Portofino« tek pristižuPark Angiolina i lučica Dražica u Opatiji tijekom jučerašnjih su se oblačnih i povremeno kišnih jutarnjih sati, intenzivno pripremali za filmski »skok u prošlost«. Naime, nakon što su prvi kadrovi već snimljeni u istarskim Balama, na podučju Rijeke, Opatije, Lovrana i Istre sve do 24. srpnja snimat će se britanska dramska serija »Hotel Portofino« u režiji Adama Wimpennyja.


Producenti su serije Eagle Eye Drama Production iz Velike Britanije, u suradnji s hrvatskom produkcijskom kućom Drugi plan iz Zagreba, a riječ je o obiteljskoj drami koja se odigrava dvadesetih godina prošloga stoljeća, nakon Prvoga svjetskog rata u malom mjestu Portofinu u Italiji pokraj Genove.


hotel_portofino

Foto: SERGEJ DRECHSLER


Za prvi dan snimanja u Opatiji unatoč sivilu vremenskih uvjeta, travnjak kraj Ville Angioline i šljunčane staze u samom parku uz pomoć rekvizita i kulisa odjenuli su »retro ruho«.
Atraktivna kostimografija i rekviziti poput starinskih kolica za prodaju sladoleda ili stare »karocice« za bebu, dječjih kolica iz domene »oldtimera«, imali su zadatak prebaciti se stotinjak godina unazad i na pravi način dočarati vrijeme radnje u ovoj dramskoj seriji. Snimanje je u Opatiji započelo u ranim poslijepodnevnim satima, kada su se i vremenski uvjeti pogoršali, pa su za snimanje kadrova bili potrebni kišobrani, kabanice i nepromočne jakne.


No, radi se tek o početku preobražaja Opatije u Portofino jer, kako smo saznali, glumci na set serije »Hotel Portofino« tek pristižu i zasad još nije cijela glumačka ekipa na okupu, niti je objavljeno tko će sve uskoro doputovati na hrvatske prostore koji su filmašima sve atraktivniji.