Kontakt

Riječka Hartera ove će subote oživjeti: Stiže open air party elektroničke glazbe

Ervin Pavleković

Foto: MATIJA DROZDEK

Foto: MATIJA DROZDEK

Svi zainteresirani, a posebice ljubitelji elektroničke glazbe, moći će zaplesati uz zvukove bassa, techna, electra, housea i discaZaboravljena riječka Hartera oživjet će ove subote, i to open air događajem »Kontakt« s tri pozornice koje će ugostiti riječke kolektive i individualce koji su s nestrpljenjem dočekali mogućnost održavanja ovog partyja.


Svi zainteresirani, a posebice ljubitelji elektroničke glazbe, moći će zaplesati uz zvukove bassa, techna, electra, housea i disca koji će dodatno ugrijati posjetitelje od predvečeri sve do ranih jutarnjih sati.


Terazza pozornica nalazit će se na krovu bivše tvornice papira i donijet će zvukove afra, funka, disca i house glazbe, Mezanin će donijeti DnB zvuk i zvuk plesnog bassa, dok će Volte prezentirati »teže i tamnije note« techna i electra uz live nastup.
Potaknuti prisilnim boravkom kod kuće, tj. izolacijom zbog pandemije koronavirusa i zabrinutošću za ovaj vid kulture, nekolicina sudionika događaja, među kojima je i DJ-ica i producentica Ana Antonova, došla je na ideju da se open air event organizira nakon što mjere izolacije popuste.


Događajem »Kontakt« u čijem je fokusu elektronička glazba, želi se na neki način revitalizirati ta prečesto zapostavljena grana glazbene industrije i način zabave koji ona podrazumijeva.


Vojko Mecena naglasio je da iako opasnost od virusa nije još završila, »Kontakt« predstavlja izvrsnu ideja koja pokazuje kako su svi izvođači još uvijek na sceni, zajedno i povezaniji no ikada.


Na više od 20 nastupa očekuje se brojna i vesela riječka publika nasmijanih lica koja je jedinstvena u svim svojim oblicima izražavanja.


Individualni izvođači te kolektivi koji će nastupiti su: Amor, Ana Antonova, Asimin Asanof, Boo Dale, Boogie b2b Introvert, Brx, di.merkl, Fisherman’s Friend, Fryer, Lorens, Mapa, Mecena, Mile Hund, one n, Palomay, Popowitch, Radio Roža, Raul B, Roland, Samo Tako, Sven Nalis te Virgin Helena.


Za vizualne efekte zaslužan je OBLIK 3, a Matija Drozdek za grafički dizajn.
– Veliko je zadovoljstvo svjedočiti suradnji svih aktera scene, od organizatora, kolektiva do glazbenika ujedinjenih u događaju, ali i široj ideji zajednice. Hartera, unatoč stanju u kojem se nalazi, i dalje gaji potencijal za realizaciju tog ideala.


Osim »Kontakta«, tome u prilog svakako ide i nedavna inicijativa mladih MO Hartera koju uvelike pozdravljamo i podržavamo, rekla je Andrea Laurić.
– Ovaj događaj jedinstven je jer se nikad prije kolektivi nisu ujedinili i zajedno radili na ovako velikom eventu koji se organizira na tako posebnoj i svima nam dragoj lokaciji.


Bitno je spomenuti da smo u organizaciju ovoga išli srcem i bez podrške sponzora ili organizacija. Htjeli smo pridonijeti sceni i ljudima koji nas vjerno prate i podržavaju, istaknuo je Roland.


Za karte treba izdvojiti 40 kuna u pretprodaji u Garica Shopu Rijeka, a 60 kn na sam dan događaja koji počinje u 19 sati.