Španjolska garage-pop četvorka

Grupa Hinds pridružuje se programu 15. INmusic festivala

Ivana Kocijan

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Pitak i vedar garage-rock Hinds prepoznatljive reference vuče iz ere Velvet Undergrounda i C86 kompilacijeNa krilima hvaljenog trećeg studijskog albuma »The Prettiest Curse« španjolska garage-pop četvorka Hinds premijerno dolazi u Hrvatsku, na 15. INmusic Festival koji će biti održan u lipnju 2022. godine.


Hinds su karijeru započele kao duo Deers u Madridu 2011. godine, sve dok se Carlotti Cosials i Ani García Perrote nisu 2014. pridružile Ade Martín na basu i Amber Grimbergen na bubnjevima. I prije objave prvog studijskog albuma njihovo Bandcamp izdanje prikladno nazvano »Demo« privuklo je pažnju i pohvale glazbenih kritičara, a već krajem iste godine Hinds nastupaju diljem Europe kao predgrupa izvođačima kao što su The Libertines, The Vaccines i Black Lips.


Pitak i vedar garage-rock Hinds prepoznatljive reference vuče iz ere Velvet Undergrounda i C86 kompilacije, ali i suvremenika poput The Strokesa, Maca De Marca i Black Lipsa. Album prvijenac »Leave Me Alone« uslijedio je 2016. godine nakon svjetske turneje i festivalskih nastupa na South by Southwestu, Best Kept Secret, Benicassimu itd.
Drugim studijskim izdanjem »I Don’t Run« 2018. godine Hinds su potvrdile status autorica inteligentnih stihova i novog imena indie rocka na koje treba obratiti pažnju. U jeku pandemije COVID-19 objavile su hvaljeni i ambiciozno melodičan treći studijski album »The Prettiest Curse«, koji će predstaviti na nadolazećoj svjetskoj turneji koja već uključuje nastup na ovogodišnjoj Lollapaloozi u Chicagu i Austin City Limits, ali i u sklopu nadolazeće američke turneje Future Islandsa. Hinds na INmusic festival #15 u lipnju 2022. godine stižu u vrhunskoj formi zrelijeg garage-pop zvuka savršenog za opušten početak ljeta.


Ograničen broj najpovoljnijih trodnevnih festivalskih ulaznica za INmusic festival #15 po cijeni od 499 kn dostupan je putem službenog festivalskog web-shopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja festivala.