Proslava 35 godina stvaralaštva

Crvena jabuka u srijedu nastupa u HKD-u na Sušaku

Ivana Kocijan

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Ulaz je moguć uz COVID- potvrdu.



 Legendarna grupa Crvena jabuka u srijedu 17. studenoga održat će koncert u HKD-u na Sušaku. U sklopu koncerata po regiji, kao i vrlo uspješne ljetne turneje po Jadranu, Crvena jabuka slavi 35. rođendan te obećava nezaboravnu atmosferu uz najpopularnije pjesme. Jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima osnovan je u Sarajevu 1985. godine. Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić.


Prvi album objavili su 1986. godine pod nazivom »Crvena jabuka«. Iste godine, 18. rujna, grupa je krenula na prvu turneju. Godine 1989. objavili su četvrti album »Tamo gdje ljubav počinje«, koji također postiže veliki uspjeh. Peti, jednako uspješan album, »Nekako s proljeća«, objavljuju 1991. godine, a planiranu turneju otkazuju zbog nesretnog izbijanja rata u Bosni i Hercegovini. Crvena jabuka privremeno prestaje s djelovanjem, a 1994. godine ponovo se okupljaju u Zagrebu, gdje i nastavljaju svoje djelovanje sve do danas.


U trideset i pet godina uspješne karijere, Crvena jabuka je objavila više od dvadeset komercijalnih studijskih albuma i nekoliko kompilacija, a na njihovim hitovima odrastale su mnoge generacije. Krajem 2019. godine brojni obožavatelji jedne od najpopularnijih pop grupa u regiji dočekali su i najnoviji album »Tvrđava«. Najavljen istoimenim singlom i spotom, legendarni i nezamjenjivi Dražen Žerić Žera pokazao je zašto je grupa na samom vrhu već punih 35 godina. Balada »Tvrđava«, autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski, na prvu je osvojila obožavatelje.




Gost u pjesmi je poznati sarajevski glumac Josip Pejaković. Nedugo nakon naslovne pjesme, radijski i televizijski eter zatresla je još jedna pjesma, »Aleje ljubavi«, u kojoj je Žera gost Željku Samardžiću. Trideset i pet godina je iza njih, obilježili su mladost nekoliko generacija, stvorili bezvremenske hitove, a svoju dugovječnost i popularnost u regiji tumače iskrenim odnosom prema publici. Dvadeset i drugi album s petnaest novih pjesama kao i već dobro znani hitovi pjevat će se na koncertu, 17. studenoga u HKD-u na Sušaku.


Ulaznice su u prodaji u sustavu mojekarte.hr. Početak nastupa zakazan je za 20 sati. Ulaz je moguć uz COVID- potvrdu.


»Ovim putem vas obavještavamo da za prisustvovanje koncertu, uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID-potvrdu u elektroničkom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora od 18 sati (besplatno za posjetitelje)«, poručuju organizatori.