Intervju

Glumac Sean Bean požalio se kako koordinatori intimnih scena ‘kvare spontanost’

A. P.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Bean je također osudio cenzuru i konvencije obožavateljaGlumac Sean Bean požalio se kako koordinatori intimnih scena kvare spontanost kod snimanja scena seksa.


Bean, koji je glumio Neda Starka u hit fantasy seriji ‘Game of Thrones’, ispričao je o iskustvu rada s koordinatorom.


“To bi me više kočilo jer se skreće pozornost na stvari. Netko kaže: “Učini ovo, stavi ruke tamo, dok diraš njegovu stvar…  Mislim da je prirodan način na koji se ljubavnici ponašaju uništen ako se svede na tehničku vježbu”, dodao je, uspoređujući svoje iskustvo s provokativnom adaptacijom “Ljubavnik Lady Chatterly” iz 1993., u kojoj je glumio s Joely Richardson.
“Lady Chatterly je bila spontana”, rekao je Bean u svom intervjuu za britanski Times Magazine. “To je bilo odlično iskustvo. Imali smo dobru kemiju i znali smo da je ono što radimo neobično. Zato što je ona bila udana a ja sam bio oženjen. Ali pratili smo priču. Pokušavali smo istinski prikazati ono što je DH Lawrence napisao.”


Bean je također osudio cenzuru svog rada od strane tv kuća ili oglašivača, navodeći seriju “Snowpiercer” kao primjer, a u kojoj je snimio golu scenu s glumicom Lenom Hall. U bizarnoj intimnoj sceni 2. sezone dvojac koristi mango.


“Mislim da su zapravo dobar dio izrezali. Često najbolji posao koji napravite, a u kojem pokušavate pomaknuti granice i sama priroda toga je eksperimentalna, bude cenzurirana kada tv kuće ili oglašivači kažu da je previše. To je lijepa scena, prilično nadrealna, kao iz snova i apstraktna.”


  


Komentirao je i kako koordinatori intimnosti mogu pomoći u zaštiti glumaca u sklopu #MeToo pokreta: “Pretpostavljam da to ovisi o glumici. Ona je imala glazbenu kabaretsku pozadinu, tako da je bila za sve.”


Bean, koji je glumio Boromira u franšizi Gospodar prstenova Petera Jacksona, također se osvrnuo na konvencije obožavatelja, opisujući jednu LOTR konvenciju kao ‘tržnicu stoke’, gdje je prisustvovao kao gost, prenosi Variety.


“Nije mi se svidjelo kako su se organizatori odnosili prema obožavateljima”, rekao je i objasnio da ga je osoblje prekidalo kad bi pokušao napisati poruku uz autogram jer za to nisu platili.


“A ti obožavatelji su dobrodušni, pozitivni ljudi koje su gurali okolo i kojima su pretjerano naplaćivali.”


Bean je zaključio da ubuduće neće dolaziti na takve konvencije.