6 sati glazbe

Global Citizen Festival okupio brojne zvijezde u prikupljanju sredstava za borbu protiv siromaštva

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Metallica je svirala osam pjesama, uključujući i verziju »Nothing Else Matters« s vokalisticom Mickey GuytonMetallica i Mariah Carey u subotu su predvodili glazbenike na Global Citizen Festivalu kojim su se prikupljala sredstva za borbu protiv siromaštva i klimatskih promjena, a kojem se iznenadno videovezom obratio i američki predsjednik Joe Biden.


Ovaj 6-satni festival u 10. izdanju doveo je tisuće posjetitelja u njujorški Central Park, a sestrinsko izdanje održalo se u Accri, prijestolnici Ghane, gdje su nastupali glazbenici poput Ushera i Stormzyja. Global Citizen davao je ulaznice posjetiteljima u zamjenu za obećanje da će djelovati protiv svjetskog siromaštva tako da, primjerice, pišu izabranim predstavnicima kako bi povećali inozemnu pomoć.


Festival se održava u isto vrijeme kad i Opća skupština UN-a u New Yorku, želeći time stvoriti veći pritisak na svjetske čelnike.
Metallica je svirala osam pjesama, uključujući i verziju »Nothing Else Matters« s vokalisticom Mickey Guyton, jednom od najistaknutijih crnih glazbenica u country glazbi.


Gosti festivala govorili su i o ženskim pravima, uključujući aktualne prosvjede u Iranu zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini u pritvoru. Na pozornici se pojavila i šefica Europske komisije Ursula von der Leyen. Na festivalu su nastupili i talijanski pobjednici Eurovizije Maneskin, španjolska pop zvijezda Rosalia te sastav Jonas Brothers.