Koncert u Gervaisu

Zoran pjevao Arsena, iz duše

Portal Novilist.hr

Foto Marin Aničić

Foto Marin AničićOPATIJA Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group opatijskoj su publici na koncertu »Zoran pjeva Arsena« u Centru Gervais predstavili najnoviji, istoimeni album kojim Predin obilježava 40 godina uspješne karijere.


Za album »Zoran pjeva Arsena« Predin je, kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pjesama od kojih su dvije već predstavljene kao singlovi: »Kuća pored mora« i »Pamtim samo sretne dane«.Ovo izvanredno djelo nastalo je u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom Django Group, dok se kao poseban gost na albumu pridružio i Arsenov sin, slavni pijanist, Matija Dedić.
“Zoran pjeva Arsena” esencijalno je novo čitanje Arsenovih pjesama s kojima je “izići na kraj” mogao samo netko toliko uronjen u vlastiti kantautorski posao i Arsenovu znamenitu povijest poput Predina, svojedobno je u Večernjem listu ocijenio Hrvoje Horvat.


U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina Arsenovi klasici – kao što su “’Kuća pored mora”, “Moderato Cantabile”, “Ni ti, ni ja” i “Pamtim samo sretne dane” – dobili su novi zvuk. 


U svemu tome večeras je mogla uživati i publika u Opatiji.