Najava zatvaranja

COVID zatvara riječku “Crkvu”? ‘Naša vrata zatvaraju se zauvijek! Hvala vam za svaki ples, osmijeh i sreću’

P. N.

foto: Gregor Bogdanović

foto: Gregor Bogdanović

"Hvala vam za svaki ples, osmijeh i sreću, hvala za svaki dolazak i svako jutro koje smo dočekali zajedno. Hvala svim umjetnicima koji su ovdje nastupali..."Na Facebook stranici riječkog kluba Crkva najavljeno je da popularno okupljalište zauvijek zatvara svoja vrata.  U statusu koji je ražalostio mnoge Riječane, Riječanke, ali brojne ljude iz drugih dijelova Hrvatske doslovno stoji:


“Dragi ljudi, uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom Covid i nemogućnosti trenutnog opstanka pod demokratskim fašističko-kapitalističkim režimom, vrata Crkve zatvaraju se zauvijek. Naša Crkva imala je priču. Imala je taj vajb. Crkva je bila i ostala najbolja. Jedina prava!


Hvala vam za svaki ples, osmijeh i sreću, hvala za svaki dolazak i svako jutro koje smo dočekali zajedno. Hvala svim umjetnicima koji su ovdje nastupali, hvala i onima koji nisu, a ipak su svojim zvukom ispunili naše svete odaje. Hvala i onima koji nas hejtaju iz njima znanih razloga, interesa i pobuda. Hvala našim redarima, svim djelatnicima i prijateljima. Stvorili smo lijepa sjećanja i ispisali povijest riječkog i regionalnog klabinga svjetskog ranga. Najviše žalim što se nećemo pozdraviti na zadnjem velikom derneku. Ali tako je moralo biti. Crkva će ostati u tom nekom međuprostoru zvanom vječnost.
Jedno je sigurno, ako je ova pandemija teški put u neko bolje, iskrenije i naprednije društvo, neka onda ova naša Crkva bude žrtvovana za to i neka se sva energija koju smo ovdje godinama proizvodili iskoristi u tu svrhu. Ako, međutim, bude drugačije, znajte da je ona pala zbog sumraka kulture, ljudskosti i ljubavi u društvu u kojem je profit važniji od života. Kada prilike dozvole, organizirat ćemo proslavu u znak sjećanja na najbolji hrvatski klub. Do tada, open your mind, mogućnosti su neograničene.”


Voli vas Saša