Festival elektronske glazbe

Zadnjeg dana lipnja u Areni počinje spektakularni Pula Music Week. Stižu vodeći svjetski DJ-evi

Edi Prodan

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELLSutra, zadnjeg dana ovogodišnjeg prevrućeg lipnja u pulskoj Areni počinje spektakularni sedmodnevni glazbeni festival elektronske glazbe Pula Music Week na kojem će nastupiti neki od vodećih DJ-a svijeta.


Festival započinje nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Slijede nastupi Solomuna, britanskog producentskog dua Disclosure, Tale Of Us, Borisa Brejche, Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja kada posjetitelje očekuje nastup Black Coffee-a, izvođača čiji je album ovogodišnji osvajač Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma elektronske glazbe. Organizatori festivala su Alda, međunarodna producentska tvrtka, razvijač konceptualnih događanja i promotor međunarodne elektronske glazbe na čijem je čelu Allan Hardenberg te Insomniac koji je tijekom 25 godina djelovanja organizirao su više od 2000 festivala, koncerata i klupskih večeri za gotovo 5 milijuna posjetitelja diljem svijeta. Najpoznatiji glazbeni događaj s potpisom Insomniaca je Electric Daisy Carnival Las Vegas – najveći svjetski festival plesne glazbe koji tijekom tri dana privlači više od 465.000 posjetitelja.


Ovim događanjem posebno su zadovoljni gradonačelnik Pule Filip Zoričić, Sanja Cinkopan Korotaj iz TZ Pule kao i direktor turističke agencije Uniline Boris Žgomba.
– Grad Pula treba ovakva događanja. Efekti koji proizlaze iz ove organizacije polako izlaze na površinu, a najbolje tek slijedi. Prvenstveno u ekonomskom, turističkom i kulturnom aspektu. U naš grad se ovih dana slijevaju tisuće posjetitelja iz Hrvatske i cijelog svijeta i s razlogom s nestrpljenjem očekujemo početak ovogodišnjeg festivala, ali i narednih godina. Grad Pulu i njene građane, a posebno privredu očekuju lijepe stvari i stoga smo kao domaćini iznimno sretni što imamo priliku biti dio ovako velikog događanja koje će utemeljiti položaj i turističku reputaciju našeg grada na globalnoj razini, rekao je Zoričić.


U ime Pula music weeka javnosti se obratio Baggi Begovic.


– Detalji Pula Music Week-a su više manje poznati. Višemjesečna produkcijska realizacija dovedena je do vrhunca i u narednim danima nas očekuje vrhunska zabava uz neke od najpopularnijih izvođača elektrinske glazbe. Činjenica je da izvođači koje ćemo imati priliku vidjeti tijekom narednih sedam dana predstavljaju techno line-up kakav još nije viđen u Hrvatskoj. Sada je posve jasno je da ovom organizacijom grad Pulu svrstavamo na globalnu glazbenu scenu. Pula time postaje neizostavna lokacija za okupljanje ljubitelja elektronske glazbe iz cijeloga svijeta, a svim posjetiteljima ćemo pružiti doživljaj koji spaja glazbu s vrhunskim tehnologijama. Jedna od najupečatljivijih karakteristika definitivno je vizualna umjetnost i lightshow koji će pratiti svaki od nastupa i koji svojom vizualnom atraktivnošću dovodi doživljaj na najvišu razinu. Očekuje nas festival koji će posjetiteljima dati nesvakidašnju jedinstvenu dimenziju i nezaboravno iskustvo, naglasio je Begovic.