TAMAGOČI

Vedran Ljubenko i Jakov Zadro predstavili novi projekt: Multimedijski art film od tri spota

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Glazbenik Vedran Ljubenko prvi u Hrvatskoj predstavlja projekt kojim najavljuje album »(27)« koji zaokružuje filmsku i glazbenu pričuVedran Ljubenko, glazbenik poznat po sudjelovanju u glazbenom natjecanju The Voice i HRT-ovoj emisiji »A strana«, prvi je umjetnik u Republici Hrvatskoj koji predstavlja svoj novi projekt u obliku multimedijskog art-filma koje čine tri videospota međusobno povezana radnjom. Glavnim singlom »Tamagoči« najavljuje nadolazeći album »(27)« koji zaokružuje filmsku i glazbenu priču njegova projekta.– Pjesma govori o toksičnim osobama koje susrećemo kroz život. U skladbi se postavlja pitanje je li izbor na nama ako želimo te iste osobe zadržati uz sebe; ostati nesretni i prihvatiti život s njima ili prepoznati kao životnu lekciju za osobni napredak i novo iskustvo, kaže Ljubenko.
Iz vlastitog životnog iskustva u ovoj pjesmi i novom albumu donosi svoja životna promatranja i razmišljanja. U novom singlu »Tamagoči« umjetnički se udružio s talentiranim glazbenikom i producentom Jakovom Zadrom, koji gostuje u vokalnoj izvedbi.


Jakov Zadro, Foto: PromoVidespot predstavlja razrješenje cjelokupne radnje filma i razotkriva skriveno blago za kojim svi žude. Kako objašnjava Ljubenko, Tamagoči označava posjedovanje nečega presudnog što može dovesti do prevlasti nad drugom osobom; izražava psihološku nadmoć i manipulaciju u nekom odnosu, odnosno relaciji. Pjesma je posvećena svim ljudima koji imaju problem sa Stockholmskim sindromom, a nisu ga svjesni. Odražava se na emocionalno stanje u kojem osoba misli da ne može funkcionirati bez druge osobe.

U videospotu za »Tamagoči« kao posebna gošća pojavljuje se glumica Tea Šimić, koja je od samog početka ove glazbene i videopriče, a uz nju glume Marijan i Adrijan Benić. Za produkciju videospota koji je prožet humorom, plesnim pokretima i psihološkim igrama, zaslužni su Marijo Britvić i Tino Herljević. Vedran najavljuje novi album koji će uskoro biti objavljen u digitalnom izdanju, a nakon toga u posebnom nosaču zvuka ograničena broja.