Čestitali blagdane

Tisuću snova: Pogledajte spot za novu božićnu skladbu Ženske i Muške klape Kastav

Portal Novi list

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Priča je ovo, prožeta emocijama koje nas obuzimaju u blagdansko vrijeme, pjeva o ljubavi, miru, radosti, veselju, istovremeno svečana i razigrana te podsjeća slušatelja na čaroliju nove godineTisuću snova naziv je skladbe Ženske i Muške klape Kastav kojom svim ljubiteljima klapske pjesme, i onima koji će to postati, obje klape čestitaju novu godinu i žele ispunjenje svih snova.


Tijekom svoje, gotovo trideset godina duge karijere, Kastavke i Kastavci održali su brojne božićne i novogodišnje koncerte na kojima su izvodili popularne skladbe domaćih i stranih autora te razne narodne napjeve.


Ove godine klape se po prvi puta predstavljaju autorskom skladbom blagdanskog ozračja Tisuću snova, u kojoj je solistička dionica povjerena dugogodišnjoj članici Ženske klape Kastav Ireni Grdinić.
Pjesma je nastala u suradnji sa Smiljanom Kirinčićem, autorom glazbe i stihova, koji potpisuje i aranžman, zajedno sa Sašom Matovinom, umjetničkim voditeljem kastavskih klapa.Priča je ovo, prožeta emocijama koje nas obuzimaju u blagdansko vrijeme, pjeva o ljubavi, miru, radosti, veselju, istovremeno svečana i razigrana te podsjeća slušatelja na čaroliju nove godine u kojoj svi uvijek iščekujemo ostvarenje naših snova.


Skladba je snimljena još 2014. godine u studiju Roberta Funčića, a ove godine se predstavlja i njen videospot kojeg su osmislili članice i članovi Ženske i Muške klape Kastav, dok je sve zabilježeno okom kamere snimatelja Roberta Kalčića.


Videospot je sniman tijekom prosinca prošle, 2019. godine na području Rijeke i Opatije, a kadrovima dominiraju prekrasno okićeni opatijski parkovi i kaštel na Trsatu.


Ženska i Muška klapa Kastav će upravo videospotom Tisuću snova uskoro sudjelovati na 1. Međunarodnom festivalu božićnih pjesama 1° FESTIVAL INTERNACIONAL NAVIDEÑO PUEBLA – MÉXICO 2020 EDICIÓN VIRTUAL.


Festival će se u online izdanju održati sljedećeg utorka, 22. prosinca u organizaciji institucija iz meksičkog grada Pueble – Sveučilište Amerike Puebla ARTE Y CULTURA UNIVERSIDAD DE LAS AMÉRICAS PUEBLA i Mješovitog pjevačkog zbora i simfonijskog orkestra Normalista CORO NORMALISTA DE PUEBLA Y SU ORQUESTA SINFÓNICA.