Glazbeni serijal

‘There is Music Between Us’: Snima se turski film o Toniju Cetinskom

Ivana Kocijan

Tony Cetinski i turski glazbenik i voditelj Fuat Güner / Foto DENIS DUJAK

Tony Cetinski i turski glazbenik i voditelj Fuat Güner / Foto DENIS DUJAK

S Turske nacionalne televizije kontaktirali su nas prije više od godinu dana. Sada smo se napokon uskladili i realizirali ovu priču. Na naš prijedlog snimalo se na području Rovinja, kao mog rodnog kraja, otkrio nam je Tony CetinskiRIJEKA Turska nacionalna televizija ovih dana snima dokumentarni film o našem popularnom pjevaču Tonyju Cetinskom.


Film nastaje u sklopu vrlo gledanog turskog glazbenog serijala »There is Music Between Us« koji je pokrenut 2015. godine te su dosad u njemu sudjelovali svjetski poznati glazbenici kao što su: Boney M, Ian Gillan, Peter Gabriel, Al Bano, Johnny Logan, Goran Bregović, Amira Medunjanin, Jermaine Jackson, Jools Holland i brojni drugi… Voditelj serijala je Fuat Güner, poznati turski pop glazbenik i glumac koji trenutno boravi u Hrvatskoj i intervjuira našeg poznatog glazbenika.


Kako nam je jučer otkrio Tony Cetinski, s Turske nacionalne televizije njegov su tim prvi put kontaktirali prije više od godine dana.
– Sada smo se napokon uskladili i realizirali ovu priču. Riječ je o dokumentarcu koji će se emitirati u sklopu vrlo gledanog turskog glazbenog serijala »There is Music Between Us«. Na naš prijedlog snimalo se na području Rovinja, kao mog rodnog kraja. Producenti emisije prihvatili su moje sugestije za lokacije i moram reći da su bili oduševljeni, rekao je Tony.


Budući da su svi veliki profesionalci, samo snimanje trajalo je kratko.


Snimanje filma o Tonyju Cetinskom / Foto Denis Dujak


Snimanje filma o Tonyju Cetinskom / Foto Denis Dujak– Dokumentarac obuhvaća cijeli moj život. Od samih početaka, prvih glazbenih koraka u školi, te cjelokupne tridesetogodišnje karijere. Turski su se producenti, moram reći, jako dobro pripremili, tako da smo pričali o mojim brojnim koncertima, nagradama, albumima, suradnjama s svjetski poznatim imenima. Vrijeme emitiranja javit će mi naknadno, dodao je Cetinski.


Biti prvim hrvatskim glazbenikom o kojem se snima film u sklopu serijala »There is Music Between Us« za njega je velika čast.


– Glazba je definitivno univerzalna emocija. Svakako sam počašćen što su prepoznali moj rad i ono što sam napravio u ovih trideset godina karijere. Cijela ova priča mi imponira, ali me isto tako obvezuje da se nastavim truditi biti što bolji i kreativniji, rekao je.


Kako doznajemo, zbog turske publike još nije progovorio na turskom, ali uskoro bi i to mogao.


Snimanje filma o Tonyju Cetinskom / Foto Denis Dujak


Snimanje filma o Tonyju Cetinskom / Foto Denis Dujak– Nismo imali problema sa sporazumijevanjem jer sve smo pričali na engleskom. S druge strane, glazbenicima jezici nikada nisu bili prepreka, čak sam i na talijanskom pjevao. Što se tiče turske publike, s turske nacionalne televizije uvjeravaju me da tamo imam brojnu publiku. Na njihovu inicijativu, u dogovorima smo oko nastavka suradnje u vidu koncerata po gradovima u Turskoj, s njihovim simfonijskim nacionalnim orkestrom i produkcijom, dodao je.


Prošlog tjedna Cetinski je najavio otvaranje škole pjevanja u Opatiji koja je odnedavno i novi dom.


– Kvarner je šarmantan i istodobno pun nadahnuća za ovaj posao, ali i za zdravstveni turizam te rekreaciju. Tu se s mojim dragim Marijom Mlinarićem odlično nadopunjujem. Istodobno sam zbog brojnih koncertnih obveza stalno na relaciji srednja Istra, Rovinj, Opatija, Zagreb, Ljubljana, rekao je.


Snimanje filma o Tonyju Cetinskom / Foto Denis Dujak


Snimanje filma o Tonyju Cetinskom / Foto Denis DujakPoznati pjevač u novu je godinu ušao pun planova. Bit će ovo za njega vrlo aktivna godina.


– Uskoro nam kreću audicije za upise u našu školu pjevanja 15. ožujka. Jednom tjedno bit ću u fotelji člana žirija showa »Zvijezde pjevaju« koji u novu sezonu kreće 21. ožujka. Samo dan kasnije, 22. ožujka imamo koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani. Naravno, ono najvažnije, počinju pripreme oko koncerta u sklopu turneje #samoljubav koji će biti 30. svibnja u Areni Zagreb i kojim ćemo obilježiti trideset godina karijere, ali i moj rođendan. Intenzivno i uzbudljivo bit će nam u ovoj 2020. godini, zaključio je Tony Cetinski.