Privukle mnoštvo obožavatelja

The Frajle na kastavskoj Crekvini stvorile magičnu atmosferu

Katarina Bošnjak

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Koncert su otvorile pjesmom "Ljubav na dar", a nakon pozdrava publici nastavile su s obradom "Meni trebaš ti" Olivera Dragojevića

Nakon što su proteklih dana nastupale u Sloveniji te u ponedjeljak u Puli, novosadske The Frajle večeras su održale koncert i na čarobnoj kastavskoj Crekvini. Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča tri su dame koje svojim vokalima, gitarom i četveročlanim pratećim bendom publiku osvajaju već duže od 10 godina, a njihova energija ono je što ih čini posebnim i izdvaja od ostalih izvođača. Na svakome koncertu, gdje god nastupale, uvijek privuku veliki broj ljudi, pa se tako i ispred Crekvine u Kastvu večeras okupilo mnoštvo posjetitelja koji su u glazbi uživali od 21 i 30.
U parteru slobodnih sjedećih mjesta nije bilo dok ih je svega nekoliko ostalo na montažnim tribinama, no oni koji su na koncert došli zbog cijelog doživljaja, večer su proveli plešući sa strane, u prolazima pored svojih sjedala. Koncert su otvorile pjesmom “Ljubav na dar”, a nakon pozdrava publici nastavile su s obradom “Meni trebaš ti” Olivera Dragojevića kojom su pjevaču zahvalile na svemu što je učinio. Pustile su publiku da pjevaju refrene, sugerirajući im da se opuste i puste glas, a na Crekvini se dodatno pojačao magični ambijent kojem je uvelike doprinijelo i odlično osvjetljenje.

Foto galerija: The Frajle u Kastvu Foto: Mateo Levak


Svaka pjesma završavala je sa sve većim aplauzom, a izvele su i novu pjesmu “Gorim” koja je izašla prije mjesec dana. Pjesmom o jednoj novosadskoj ljubavi poručile su publici kako je vrijeme da gorimo od ljubavi, a ne od vrućina. Dalje su nastavile s dinamičnom “Noćas si moje vino” i “Ich liebe dich”, a troglasna harmonija u skladu sa starogradskim štihom i autentičnim primjesama bisernice brzo je pokrenula publiku koja je sve više napuštala svoja sjedala kako bi zaplesala.
The Frajle vrlo lako uspijevaju ono što mnogima nikako ne polazi za rukom – tijekom koncerata podjednako drže publiku napetom izvodeći numere koje stilski obuhvaćaju i čardaš, pop rok, ali i šansonijerske melodije. Ponekad se čine kao kabaretska družina, a svemu tome doprinosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih također čini bitno različitima od ostatka scene.