U disco ritmu

Tame Impala i Diana Ross objavili mogući “vrući” ljetni hit za potrebe filma “Minions: The Rise Of Gru”

T.I.

Foto: Dvsross/Raph_PH

Foto: Dvsross/Raph_PH

Rekli bismo da je ovo možda potencijalno najveći hit Diane Ross još tamo od „Upside Down“ i „I'm Coming Out“ iz davne 1980. godine. Riječ je o svježoj, modernoj „upbeat“ disco pjesmi utegnutog ritma i sjajne dinamikeMala žuta animirana bića pod nazivom “Minions” pomeli su kino blagajne širom svijeta 2015. godine, na uloženih 74 milijuna dolara, uprihodilo se od karata nestvarnih 1,16 milijardi dolara i pravo je čudo kako se Universal Pictures nije i prije odlučio napraviti nastavak ove filmske zlatne koke.


Nastavak je sad tu pred nama, „Minions: The Rise Of Gru“ stiže u kina 1. srpnja  s omiljenim likovima i glumcima koji im posuđuju glasove, Stevea Carela, Pierrea Coffina, Michelle Yeoh, RZA, Jean-Claude Van Dammea, Lucy Lawless, Dolpha Lundgrena, Dannyja Trejoa, Russella Branda, Julie Andrews i Alana Arkina.


Osim što nema razloga da opet postane veliki kino hit, drugi nastavak Minionsa moga bi biti i glazbeno vrlo zanimljiv zbog originalnog soundtracka. Naime, zamišljen je tako da današnje zvijezde St. Vincent, Phoebe Bridges, Thundecata, Garyja Clarka Jr-a, RZA izvode velike soul i pop hitove iz 60-ih i 70-ih kao što su „Funkytown“, „Bang Bang“, „Fly Like An Eagle“, „Dance To The Music“, „Black Magic Woman“, „Born To Be Alive“…
Kao prvi singl sa soundtracka objavljen danas ipak nije izabrana obrada, već originalna stvar koju doduše izvodi velika zvijezda iz 60-ih i 70-ih Diana Ross. Riječ je o pjesmi „Turn Up The Sunshine“ koju su supotpisali producent soundtracka Jack Antonoff (vođa rock benda Bleachers i nekadašnji član indie rock benda Fun), Kevin Parker iz Tame Impala i Grammyjima ovjenčani švedski producent Patrik Berger.


Pjesmu pjeva Diana Ross, a glazbeno je izvode Tame Impala iako je to prilično daleko od glazbe koju rade u svom indie glazbenom imaginariju. Rekli bismo da je ovo možda potencijalno najveći hit Diane Ross još tamo od „Upside Down“ i „I’m Coming Out“ iz davne 1980. godine. Riječ je o svježoj, modernoj „upbeat“ disco pjesmi utegnutog ritma i sjajne dinamike.


Ostataka pjesama, odnosno soundtrack album filma izlazi kad i film, 1. srpnja.