Ukrajinski stoner bend

Stoned Jesus 23. kolovoza nastupa u zagrebačkoj Močvari

Ivana Kocijan

Da, Stoned Jesus je već nekoliko ljeta vjerojatno najpopularniji stoner/psychedelic/doom bend u europskim okvirima, a bazu svojih fanova kontinuirano povećavaju iz godine u godinu 


RIJEKA – Nakon gotovo tri godine i na krilima najnovijeg singla “Porcelain”, ljubimci hrvatske publike Stoned Jesus vraćaju se u Zagreb. Ukrajinski bend nastupit će u klubu Močvara u utorak, 23. kolovoza. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 110 kuna moguće je kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, a na dan, ako ih ostane, cijena će im biti 140 kuna.


“Ništa na stoner sceni zadnjih 10 godina nema veće od onog kad se Igor zadere “I am the Mouuuuuntaiiiin”. Da, Stoned Jesus je već nekoliko ljeta vjerojatno najpopularniji stoner/psychedelic/doom bend u europskim okvirima, a bazu svojih fanova kontinuirano povećavaju iz godine u godinu. Osnovan je 2009. godine kao prvotni solistički projekt gitarista i vokala benda Igora Sidorenka. Nakon četiri full albuma, bend je prepoznatljiv po svojim neprestanim i jako uspješnim stilskim promjenama smjera sa svakim novim studijskim izdanjem, kao i neumornom “touranju” i sjajnim live nastupima diljem svijeta! Bit će im ovo šesti nastup u Zagrebu gdje su se momci očito već poprilično udomaćili, a bit će to i prilika da se osluhne koju stvar s njihovog petog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati početkom 2023. Između ostalog na njemu će se naći i već spomenuti “Porcelain” koji je Igor stvarao s basistom Sergijem i bubnjarom Dmitrom. U svakom slučaju, vrijedi pohoditi Močvaru u utorak, 23. kolovoza i vidjeti što novoga nude ovi sjajni Ukrajinci”, poručuju organizatori.